Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolduran tertibatsız engelli aracın satış veya devir işlemi..?

devran23

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum şu günlerde en büyük sıkıntımı konu olarak açmayı düşündüm umarım yardımcı olursunuz. şimdi durumu anlatıyorum .

amcamın kızının %90 üzerinde ağır özürlü raporu var. amcam vasisi olarak onun adına araç almıştı.şimdi bu araç 2009 model . yani 5 yaşını doldurdu . aracım pert olduğu için ondan rica ettim kabul etti. zaten kendisi de devrini almayı istiyor. şimdi amcam bu aracın devrini üzerine alıp boşta kalan raporu da ben kullanıp yeni bir araç alabilir miyim ?
prosedür nasıl işleyecek ?

bazı yerlerde aracın satışı için mahkemeye gidip izin yazısı alman lazım bilirkişi tarafından aracın satışına onay çıkması lazım sonra araç açık artırma ile satılıp para özürlü adına açılan hesaba yatacak vs vs bir sürü şey söylediler.

kimi de kolayca noterden satışını yaptıklarını anlattılar. kimi satış için vasi olmak yetmiyor velayetin de alınması lazım yoksa mahkemeden izin almak zorundasın dediler. kafam karıştı .

amacımız özürlü aracı satmak değil vasiye devretmek . (bu olmuyorsa ben alırım sonra amcama devrederim. )

lütfen yardım eder misiniz ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt