Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmamış ama cezai işlemle ÖTV'si ödenmiş aracı nasıl satarım?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben rapordan dolayı ötv siz aldigim aracdan rapor dan dolayi ceza yedim. Gecen yıl otv yi cezasını odedim. Arac 5 yılı doldurmadı nasıl satabilirim. Satış yapabilirim. prosedur nedir ne yapmam lazim. Aracı bugun sattim kaporasini aldim 1 hafta da islemleri bitirir devrini verrim dedim. Yardim.edin lutfen aracda tertibat var

mustafa-toprak

"ceza yedim" dediğin başta ödemediğin ötv'leri ödemekse, o zaman zaten aracı satmaya mani bir durum yok demektir. 5 yıl şartı söz konusu değil yani. Donanım da yoksa, git notere sat...

ve aracımı 3 gün ugraş sonundda sattım.
yeni prosödür geregi nasıl satılacagını anlatıyorum size made madde.
1. aracınız ötv indirmli aldınız aparat yoksa 5 yıl doldugunda noter işlemleri yapıp sattırıyor.
2.aracınızı ötv indirimli aldınıaz aparat yokk ama 5 yıl beklemeden satmak istiyorsunuz veya eksik rapordan dolayı ceza yediniz cezaları ödediniz. budurmda maliyeye gidip ötv si tahsil edilmiş satısında devrin de bir sakınca yoktur şeklinde bir yazı alacaksını öedeme yaptıgınız makbuzlarda olursa daha iyi olur. noterde 45 tl ücret veriyorsunuz toplam araç normale çevriliyor. bunda sonra satış yapılıyor.
3. araç 5 yılını doldurmadı ötv sini ödediniz veya rapordan dolayı ödemek zonda kaldınız. maliyeye gidip ötv si tahsil edilmiştir borcu yoktur satısında devrinde sakınca yoktur diye yazı alıyorsunuz. mümkünse noterlerin numaraları var diyelim ki 5. noterde satıs yapacaksınız maliye size verecegi borcu yok yazıısında 5 notere yazıyor direk. sonra bu aparak takan söken arkadaşlar frmalara gidip 600 tl veriyorsunuz ben okadar ödedim aparatı söküyorlar sonra TSY gidiyor araç orda kontrol ediliyor. sonra size evrak veriyor. mümkünse o evrakda tekrar muayene gitmesine gerekyoktur kara yolları tarik kurallarına uygundur yazdırınn bana verilen belgede yazdıgı için tekrar muayaneye gitmek zorunda kalmadım noter muayeneye gitmen llazım dedi bende tse aldıgım evrakdaki yazıyı okuttum tamam bu şekilde olur dedndi denmesede zaten cazgırlık çıkarıp yaptıracaktım. tse size beöle yazılı bir evrak vermişse noter sana muayeneye git diyemez.

Üst Alt