Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmamış arabam varken 5 yılı dolmuş ikinci el araba alabilir miyim?

Jungle

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar vergi dairesindeki yada trafik şubesinde arkadaşlar bilirler.

Sağ ayaktan Engelli bir arkadaşımın Engelli arabasını satın almak istiyorum. Aracın 5 yılı dolmuş durumunda yani herkese satabilir ama bana satış yaparsa proje çizdirmesine tertibatı söktürmesine gerek kalmıyor çünkü benimde raporum ve H sınıfı ehliyetim var ve Üstelik her 2 mizde sağ ayağımızdan engelliyiz.

Ama benim üstüme de 5 yılı dolmamış bir aracım daha var bu da duracak ama arkadaşımdan satın alacağım aracın MTV sini ödeyeceğim bu konuda tecrübesi olan yada vergi dairesi trafik çalışanı olan var mı bir sıkıntı çıkarmı yönetmelik ve esaslara göre herşey uygun? alamazsın satamazsın şeklinde hiç bir kanunda yazmıyor.?

Engelliden Engelliye araç devri

Merhaba arkadaşlar,

Engelli bir arkadaşımdan 5 yılı dolmamış engelli araçını satın alabilir miyim ?

%90 adına satın alınan araca projesi tertibat yaptırıp satın almamda bir sıkıntı olur mu ?

Mevzuatı incelediğimde hiç bir sıkıntı yok gibi yakın zamanda bu işlemi yapan var mı ?acaba.

Ya da benimle aynı Engele sahip bir arkadaşımdan 5 yılı dolmadan bana satış yapabilir mi?

Satan arkadaşım aracı bana sattığı için yeniden sıfır ÖTV siz aracı hemen alabilir mi?
Yoksa kalan süreyi beklemesi mi gerekiyor.

Burada ÖTV ve MTV mevzuatlarını bir birinden ayırt etmek gerekmez mi?

Jungle

5 yıl dolmuşsa hiç bir sorun olmadan alıp satabilirsiniz. Üzerinizde on tane araç olsa da fark etmez. Sadece biri için mtv istisnası uygulanır o kadar.

Araç ÖTV muafiyetine tabi tutularak trafiğe çıktığı tarihten bu yana 5 yıl geçmediği sürece -ötv muafiyetli araç almaya hakkı olan kişiler dışında kalanlara- satılamaz. Yani arkadaşınızın aldığı araç ötv'siz alınmışsa ve o tarihten bu yana 5 yıl geçmemişse, yeniden ötv'siz araç alamaz.

Üst Alt