Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmuş aracın satışı ve yeni araç alınması hakkında

ozan3521

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
31/07/2012 tarihinde ötv indirimiyle tertibatsız aldığımız aracı 02/08/2017 tarihinde engelsiz bir kişiye sattık...Trafik tescilden araç üzerindeki şerhi kaldırıp noterden satışı gerçekleştirdik... Benim bunun dışında yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Vergi dairesine bildirmem falan gerekir mi?

Biz bakıcı parası alıyoruz.. Bu ikinci el araç satışını kaç gün içinde sosyal hizmetlere bildirmem gerekiyor.... Ben biraz beklemek istiyorum, çünkü 15-20 gün içinde sattığım aracın üstüne biraz para ekleyip yeni bir sıfır araç almak istiyorum.... Bekleyip ikisini aynı ana bildirmem sorun olur mu ?

Sattığımız aracın üzerine, ayrı yerde ikamet eden öğretmen kardeşim para ekleyecek, yeni aracımızı bu şekilde alacağız.. Bakıcı maaşı kesilirse , gelirimizin artmadığını ayrı yerde ikamet eden öğretmen kardeşimin desteğiyle aracın yenilendiğini beyan edersek bakım maaşı tekrar bağlanır mı ? Bu ne kadarlık bir süreçte gerçekleşir ?

ozan3521

MTV açısından da otomatik olarak mtv öder şeklinde değiştirilir statüsü ama, ben olsam yine de vergi dairesine gidip aracın mtv açısından engelli statüsünden çıkartıldığını teyit ederdim.

Araç aldığınızı 15 gün içerisinde bildirmekle yükümlüsünüz. Maaş baplanırken imzaladığınız taahhüt belgesinde bu şekilde belirtilmiştir:

"12.Engelli ve onunla birlikte aynı evde yaşayan kişi ya da kişilerin mal (Ev, araba, arsa, tarla, hayvan, vb.) edinmeleri ya da satmaları durumunda belgeleri ile birlikte durumu en geç 15 gün içerisinde telefon, faks, posta ve e-mail yoluyla ya da şahsen Müdürlüğünüze gelerek bildireceğimi kabul ve ifa etmeyi şimdiden taahhüt ederim. "

Yeniden gelir hesabı yapıldıktan sonra şartlar sağlanıyorsa maaş devam eder (kesilirse yeniden bağlanır)

Üst Alt