Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılın sonunda aracımı satmadan yeniden ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mina1323

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
üzerimde 5 yılı dolmuş ötv muaf aladığım aracım dururken ikinci aracımı alsam sorun olur mu

mina1323

sadece biri muafiyetli olur diğerinin mtv sini ödemeye başlarsınız diye biliyorum ben. çünkü bende aynı şekilde araç alacağım araştırdığıma göre bu şekilde oluyor.

Engelli aracı aldım 8 yıl geçti şimdi bu aracı satmadan YİNE ÖTVSİZ ARAÇ ALABİLİRMİYİ

8 yıl önce ötv muaf aracı aldık. Şimdi yenisini almak istiyoruz.Şuanki kullandığımız aracı satmadan almak istiyoruz.
Ama bazı vergi daireleri satılması gerekli ,bazıları gerek yok diyorlar.yönetmeliği inceledim ve orada satılmasına gerek yok yazıyor.

BİLGİSİ OLAN ARKADAS VAR MI ?

5 yıl süresi biten aracı satmadan , ötv indirimli başka araç alınabilirmi

5 yıl süresi biten aracı satmadan , ötv indirimli başka araç alınabilirmi

scakmak81

Evet, alabilirsiniz. Sadece, aynı anda birden fazla araç olduğunda bunlardan sadece birinin mtv'den istisna olduğunu unutmayın. Eski araca MTV ödeyip, yeni araca ödemeyecek şekilde işlem yapın.

Emniyeti aradım artık noterler yapıyor dedi

Noter yapıyor

Arkadaşlar birde birşey sorayım, noter yapıyor tamam ama araçta tertibat varsa nasıl oluyor ? Tuvturk girmemiz mi lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba

Bir konu da yardımınıza ihtiyacım var çift taraflı kalça çıkığım var ve oranım 36, ortapedik engelli de ötv muaf araç alabilmek için oran sınırı yok diye okumuştum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? B sınıfı ehliyetim var.
Şimdiden teşekkür ederim.

mina1323 %40 altı olduğunda techizatlı araç ötv maufiyetten faydalanamıyorsunuz diye biliyorum.

mina1323 evet ortopedik engellide %40 şartı yok. öncelikle raporunuzda 'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir' ibresi olmalı. bunun için yeniden engelli sağlık kurulu raporu çıkarmalısınız. sonrasında da engelinize uygun tertibat kodlarını içeren engelli b sınıfı ehliyet almanız gerekmektedir.

'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir' ibaresi olmalı. Alabiliyorum o halde fakat aracım tertibatlı mı olacak bu madde o anlama mı geliyor yoksa otomatik vites mi olmalı?

Bizim tertibatlı engelli grubunda kaLça çıkığından araç alan olmadı 5 arkadaşımız vardı hepsi vergi daireleri tarafından red yedi çok fazla ümitlenmeyin derim...
oranın önemi yok vergi dairesi el kol bacak uzuvdaki kısıtlılığa bakar İl sağlık komisyonu size şayet 78 ve 10.02 kodlarını alabilirseniz ne ala bunlar otomatik vites kodu sizde tertibatlı bir durum yok ama işiniz çok çok zor...

Kalça çıkığı,bel fıtığı çok mümkün değil geçmişte alanlar olmustur ama yakın zamanda 1,5 yıdlır hemen hemen herkes red yiyor

ama şansınızı deneyin bel de bağlamayın

'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir' ibaresi olmalı. Alabiliyorum o halde fakat aracım tertibatlı mı olacak bu madde o anlama mı geliyor yoksa otomatik vites mi olmalı?

mina1323 otomatik viteste tertibat sayılır ancak engel durumunuz başka tertibat gerektiriyorsa o tertibatlarda olacak tabi. buna ehliyet komisyonu karar verecek.

B sınıfı ehliyetim var ve bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Ek bir tertibata ihtiyacım yok.

sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir' bu ibare otomatik vites kullanabilir ibaresi sanırım.Ben şimdi ötv muaf araç alımı için rapora başvuracağım tekrar raporumu aldıktan sonraki adım ehliyet değişikliği adımımı dır?

oranda sorun yok sadece özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazmalı

Merhaba arkadaşlar daha önceki yıllardaki raporum da oran yüzde 40 idi ve doğuştan kalça çıkıklığım var. Yaşımda ilerlediğinden dolayı malum ağrılar arttı ötv muaf araç almaya kalkıştım bu sefer yüzde 23 oran verdiler sol ayakta 2 cm kısalık var ve iki kalçada da çıkıklık. Bu gün il sağlık ta kurula girdim ve bana verdikleri b sınıfı birinci sınıf ehliyet! Engelliyim! Hayatım kısıtlı(50 metreden fazla yürüyemiyorum)! fakat ihtiyacım olmadığı konusunda kararlılar! Yakınlarının üzerinden araç alıp gününü gün eden insanlara kullanmadıkları negatif ayrımı ihtiyacı olan engelliye kullanıyorlar. yazık çok yazık.
Nasıl yol izlemeliyim başına gelen var mıdır?

.....

@marto1

Arkadaşlarınız itiraz da bulunmadı mı peki?

mina1323

Çift taraflı kalça çıkıklığında araç onayı verilmiyor. Özellikle bir alt ekstremiteye işaret etmeli rapor. Sağ ya da sol ayak kullanılamamalı. Eğer iki alt ekstremiteye de atıf varsan o zaman iki ayak da yok sayılıp elle kumanda düzeneği olmalı ki onay çıksın.

Engelliyim! Yürüyüş, sokak beni dehşet zorluyor sağlık raporum da engellisin yazıyor fakat ehliyet için sağlıklıyım anladığım kadarıyla. İtirazımı yapacağım umarım hakkımı kazanabilirim. Teşekkür ederim.

OturanBoğa

Abi anlata anlata bitiremedim dinlemiyorlar....Diğer başlıklarda o kadar çok uyardım ki

Kalça çıkığından ve parmak fonksiyonu kısıtlılığı olan kişilere vergi daireleri araç alımında red veriyor...

haa çok ileri seviyede kalça çıkığı ile birlikte bir ayağın 7cm kısalık şartı var

parmak fonksiyonalrında 3 parmak olmaması gerekiyor (bu da kesin değil tüm raporlar hazır engelli b sınıfı kodlu olsa dahi vergi dairesi sizi görmek ister)kesin karar orada verilir.
@mina1323

İtiraz etseniz de sonuç değişmesi çok çok zor zaman alıcak.. .

Olan size oldu normal sürücü oldunuz...Burda komisyona itiraz edersen 2 farklı ilden komisyona girersiniz İSTANBUL ya da komşu il ve en son yolunuz Ankaraya il sağlık komisyonuna sevk ederler...

ve malesef %40 raporunuz sisteme işlenerek %23 düştü ve tüm haklarınızı kaybetiniz bunlar hep risk bu riski göze alarak düşünerek karar verilmeli...

Ben uğraşıcam mücadele edeceğim dersen Ben sizi burdan yönlendirebilirim evvela komisyona süreci başlat vakit kaybetme 1 ay süresi var...

%23 oranı hastanenin vermiş olduğu raporun açıklama kısmını harfi harfi yazarmısınız?komisyona burdan itiraz edip darbe vuracağız ilerde mahkeye vermek istiyorum dersen elinde hastanenin raporunu delil olarak kullanırsın en kötü ihtimal..

mina1323 ötv indimli araç raporu için ilk defa mı başvurdunuz? Ben de aynı engele sahibim.Çok haklısınız yazdıklarınızda.

Dinlerdik marto bey, daha önce size denk gelememişik diyelim. Ne kadar çirkin bir üslüptur bu!

İki defa başvurdum hanfendi ikisinde de red edildim.

Merhaba, bende araç alım aşmasındayım. Grubunuza ekleyebilir misiniz

Merhaba, bende araç alım aşmasındayım. Grubunuza ekleyebilir misiniz?

Bizim tertibatlı engelli grubunda kaLça çıkığından araç alan olmadı 5 arkadaşımız vardı

özel mesaj attım...

Araç almak isteenler pazartesiden sonra ellerini çabuk tutsun engelli yakınları yüzünden araç alamayabilirisniz

atlamışım kusura bakmayın lütfen linkleri attım arkadaşlar

Satmadan yeni araç aldığında eski aracı kullanabiliyor mu??

Üst Alt