Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılın sonunda var olan aracımı satmadan yeni araç alabilir miyim?

destanx

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Eski engelli araçım 5 seneyi doldurması na bir hafta var dolduğu gün bu ekim ayının 28 dir. Yeni araca söz kestik kapora bırakıldı. Şimdi sormak istediğim eski araçımın tertibatını söktürmeden yeni aracımı en kısa sürde alsam sıkıntı yaşarmıyım? Eski araçım bana lazım yeni araç için ulaşımı sağlamam gerekiyor. Eski aracımı dokunmadan yeni aracımın işlemlerini tertibatını, ruhsat ve plakalarını çıkartıp hemen eski aracımı normala çevirsem bir sıkıntı yaşarmıyım? Değerli bilgilerinizi bekliyorum

Aparattan daha önce vergi dairesine gidip aracı normale çevirin mtv ödemeye başlayın sonra yeni aracı alın derim ben.. yanlışsam tecrübeli arkadaşlar düzeltsin..

60 ay dolduktan sonra ; Vergi dairesinden İşlemleri Başlatıyosunuz
Mtv ödeme ye başlıyorsunuz bu arada

Sonra ister aracı satın ister satmayın . Yeni arac bu.şekilde alabilirsiniz

Ben böyle biliyorum

Çok teşekkürler arkadaşlar. Kafan allak bullak oldu. İlçede yaşıyorum ne ehliyeyten ne rapordan haberleri var. Aile hekimine olayı ben anlatmak zorunda kaldım. Vergi dairesine gidelim yarın bakalım onlar ne diyecekeler

önce söküm projesi cizdirip muayene gırmıyormu araççç vergi dairesnde ne işi varr

aslan_55 normalde öyle. Vergi indiriminden sadece tek araç alabiliyorsun. Ben elimdeki araç ilceden şehre gitmek için kullanmak istyorum. En azından aldığım araçı halledeyim sonra hemen elimdeki araçın proje, tertibat sökümü, fenni muanesine, trafik vs gidip normale çevirip satışını yapmak istiyorum. Proje ve tertibatcı bir günde tse işini hallederiz dedi ben durumu iza ettim ben araçımla işime gidip geldiğim için araç şart

Arkadaşım benle aynı durumdaymışın.ben şu şekilde hallettim.5 yıl dolduktan 1 gün sonra yeni araç işlemlerine başla aracını al diğer aracını ne zaman satarsan o zaman maliyeye git dilekçe rapor ruhsat fotokopisiyle mtvden diğer aracını sattığını yeni aracının mtv muafiyeti yapacağını söyle 2 dk'lık iş bu kadar.2 araçda sende kalsa süre sıkıntısı yok ama mtv için birini seçmen gerekiyor.

Çok teşekkürler cahit gönen. İşin kötü kötü tarafı bu ekim ayının 28 ctesiye, 29 ekim malum tatil şansa bakarmısın iş 30 ile 31 rine kalıyor iyimi. Kasıma kalırsa yeni araç zam görecektir. Bugün hondaya sordum istediğin araç tek var elimde dedi yenisi aynı özellikle gelirse zamlı olacak dedi ☹️ bende başka araç almaya karar verdim. Tahmini 15 tl ile 20 tl arasında fark olacak dedi hemen bi dönüş başka model başka marka ile iletişim kurdum. Bazen taşısı suya atıp sektirirsin ya sonra taş suya batar benimkisi o misal sandal su alıyor beyler, cvp lar için teşekkürler varsa eklemek isteyen buyursun.

Bu arada 5 sene önce eski aracımı dokunmadan 2013 te yeni araçımı almıştım. Beni vergi dairsinden aradılar. İki araç vergiden muaf olamaz birini normal göstermen gerekir dedi. Ve ben bir hafta içinde araçımı normale çevirip satışını yapmıştım. Bu sefer bu ekim ayının sonuna sıkışıp kaldım. Eski aracım için Allahtan vergi dairesindekiler tanıdıktı da bilgi verdiler. Yoksa biz acımıza tuz neylesin.

Üst Alt