Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 yılın sonunda yeniden ÖTV'siz araç almak için eskisini satmak şart mı?
%90 engelli (sürekli) rapor ile ötv siz araç alımından 5 sene sonra yeni bir araç daha alma hakkı elde eden ilk aracı satmak zorunda mı, yoksa eskisi ile yenisi yine kendi adına kalabilir mi?
teşekkürler, pekii, tam 5 senenin bittiği gün sonrası mı sipariş verilmeli yoksa belli bir öncelik süresi var mıdır? misal süreli raporlarda rapor süresinin bitmesine 6 ay kala ötv muafiyeti kabul edilmiyor. (bu da saçma, adama 3 sene rapor süresi vermişsin, isterse son gün kullanır.)
Aleyküm Selam. Benim daha bir senem var, şimdiden araştırmaya başladım. Sanırım, eskisini satmak şart değil. Ben de yaptıklarınızdan haberdar olmak isterim. Kolay gelsin.
5 sene dolan aparatsız araç her noterde devletin gönderdiği yazıda EGM fen aparatsız ve 5 sene doldurduğu hakkında bir yazıyı dosyaya koyarak aparatsız bir aracı normal bir araç gibi uğraşmadan satılır diyor.ama İstanbul daki noterler plakayı söktürüyor sonra tüvtürkte tescil sonra trafik tescil hem boşuna giden paradan hem de zamandan oluyorsunuz ama Nevşehirdeli noterler böyle yapıyor ben arabamı satarken beni EGM deli polisler bir günümü yediler beni ağlattılar noterin yazısını gösterdiğim halde zorluk çılardılar vermem yrtkim yok dediler Emniyet müdürüne kadar çıkacaktım sonunda ilgi yazınıza istinaden 5 seneyi doldurmuştur aparat yoktur dediler sayı ile yazının aslını verdiler hem fax çektim Nevşehir noteri yarım saatte sattı sonrada yazının aslını kargoyla gönderdim sizde hakkınız olanı zorlsyın isyeyin
5 senesi dolan aracın satış işlemi ve yeni araç almak!?
5 sene 3 ay önce engelli raporum ile aldığım aracı satacağım. Satış öncesi herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Eskisini satmadan 5 sene geçtiği için yenisini alabilir miyim? Teşekkürler