Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılını dolduran arabamı nasıl satarım?

araçta tertibat varsa projeli olarak söktürmeniz gerekir plakalar engelli amblemi olduğu için normalini isteyebilirler benden istemediler araç üzerinde trafikte şerh varsa onu sildirin 5 yıl dolduğu için sorunsuz yaparlar noterden sizin adına ise siz değilse çocuk falansa anne baba gidip satışını yapabilir

araç tertibatını kafanıza göre söküp atamazsınız.
mühendise söktürüp belgeyi götüreceksiniz.
sonra satış yapabilirsiniz.

mderhaba arkadaşlar ben de kardeşimin üzerinden %90 raporuyla araç aldım 2 ay sonra 5 yılı dolacak satıp yeni bir araba almak istiyoruz arabada herhangi bir tertibat yok normal her sürücü kullanabilir yani palaka sadece özrülü amblemli benim bu arabanın satışı için nerden işleme başlamam gerekiyor ilk olarak nereye başvurmamız gerekli ayrıca eski plakamı yine kullanmaya devam mı ederim yoksa satılan arabayla birlikte o plakada değişip yeni araç alınca plakada mı yeni veriliyor bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Önce noterden satışını yapacaksınız, sonra makine mühendisine proje çizdirip araçtaki donanımı öçıkarttıracaksınız. Sonra da ruhsat işlemlerini halledeceksiniz...

Araçta özel donanım yoksa, zaten ekstra hiç bir işleme de gerek yok. Noterden satış, ruhsat değişikliği ve plakadaki damganın çıkarttılması: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ark-kart-almak-icin-evraklar-ve-islemler.html

bilgiler için teşekkür ederim bülent bey sağolun arkadaaşlar.

Arkadaşlar bnim yapmam gereken işlemleri sırasıyla yazarsanız sevinirim teşekkürler

Arkadaşlar,

yurt dışından gelen gümrüklü araç için işlemler başka, yurt içinden ötv den muaf alınan araçlar için işlemler farklı.

Sizler hangi tür için soruyorsunuz acaba?

Üst Alt