Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılını doldurduğumuz ÖTV'siz aracımız var. Nasıl yenisini alabiliriz?

BoyzZ28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba​
Mevcut ötv indiriminden yararlanıp aldığımız aracımızın 5 yılını doldurmuş bulunuyoruz.! Elimizde H SINIFI Ehliyetimiz mevcuttur.! Şimdi yeni bir araç almak istiyorum fakat sistem o kadar karışıkki forumu incelediğimde kafam karıştı ve konu açmak hissettim.! Mesala bazı kodların olması gerekiyormuş, şu anda mevcut kullandığımız düz vites, ama şimdi otomatik vites ( DSG ) istiyorum.! Elimizdede 2010 yılının raporu mevcuttur ve bu raporla zaten araç almıştık rapor süresi HAYAT BOYUNCA SÜREKLİ İbraresi mevcut.! Yani yeni yasalara göre yine yeniden heyet girip rapor çıkarmamız lazımmıdır.! Konuyu özetlemek gerekirse yeni bir araç almak için için başlangıcı nerden başlamam gerekiyor ve sonrası ne yapmam gerekiyor sırasıyla yazıp yardımcı olurmusunuz.!
Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim.!

dI0Rnd.jpg
[/IMG]
hwRefR.jpg

Bende aracı değiştirdim kardeşim. Bana git raporun yenisini al diyen olmadı. Araçla ve prosedür ile uğraşmamak için takasa gir derim. yok uğraşacak isen aracın maliyeden satılamaz ibaresini kaldırman gerek, ondan sonra normal satışını yaparsın. sonrada gider bayiden yenisini alırsın.

Aracımız standart plakaya geçti aile içi satış yaptık baba evlat gibi

İstediğin arabayı alacağın bayiye başvuruda bulun.

merhaba;

1-5 yılı dolan oto.vitesli aracımı ilk önce üzerindeki satılamaz şerhini trafikden(vergi dairesi bakmıyor artık) kaldırdım ve noter satışı yaparak alıcıya sattım.
2-ehliyetim eski tür ehliyet oldugundan yeni ehliyet için heyete(350-400 TL masrafı var ) başvurdum.Hastane ordan çıkan raporu il sağlık müdürlüğüne gönderdi il sağlık bir randevu tarihi verdi ve rapora ehliyette geçerli kodları yazdı.O raporla emniyette randevu alıp yeni ehliyetimi aldım.
3- araç almak için tekrar hastane heyetine başvurdum(350-400 TL masrafı var )%46 rapor verildi o raporla gidip aracımı aldım.

yani anlayacagın 5 sene önce araç aldığım rapor ve ehliyet geçersiz dediler :)

benim tavsiyem hemşerim bende alucralıyım nakil vasıtaları vergi dairesine raporu göster onay verirlerse sorun yok vermezlerse yeni rapor alırsın

fevzieryilmaz

ehliyetler yenilenmesi gerekiyor engelli araç alımlarında. yeni ehliyetler olmadan araç alımı artık yok. ikincisi sizin raporda süreklidir ibaresi yok muhtemelen o yüzden yeniden rapor çıkarttınız. raporda sürekli ibaresi yazıyorsa yenilenmediği müddetçe engelli aracı alınabilir.

[FONT=sans-serif]@crazyblade kardeşim eğerki senin raporunda sürekli ibaresi mevcutsa araba almayı bi dene istersen :)

[/FONT]
[FONT=sans-serif]raporumda sürekli ibaresi mevcut gel bunu vergi dairesine anlat :)

yazdıklarımda zaten yeni ehliyet aldığımı söylemiştim.[/FONT]

fevzi kardeşim yanılmıyorsam 2002 yılından sonraki sürekli olan raporları vergi dairesi kabul ediyor bizat kendim gidip sordum , 2002 yılından önce alınanları kabul etmezler

Ehliyetini değiştirmen gerekebilir.
Raporun geçerli olması lazım ama
Sağ alt eksremite tanısı için otomatik taşıta tertibat takmanı isteyebilirler
Diye düşünüyorum
Kolay gelsin

Ben sedef hastalığından yeni %50 engelli raporu aldım %50 de vergiden muaf aldım ben araba alabiliyormuyum peki bu oranla

Enestürk

Özel tertibat gerektirici bir engellilik haliniz olmalı ya da %90 raporunuz olmalı. ÖTV ve MTV'den ancak böyle istisna tutulabilirsiniz.

hozgul saol bilgi için teşekkür ederim bide başka bi sorum olacak vergiden muaf evragim işyerine gelecek dediler işyerine soruyorum evrak yok diyor ama vergiden düştünüz dio evrağı nerden nasıl çıkartabilirim

Enestürk

Diğer sorunuzu başka bir yerde sormuşsunuz. Ona bilgisi olanlar cevap verecektir diye düşünüyorum

Üst Alt