Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılını doldurmuş gümrük muafiyetli aracın özürlüye satışı hakkında..?

ecel

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar.bu gün bir arkadaş bundan bir ay kadar önce 2005 yılında almanyadan getirdiği özürlü aracını hiç gümrük idaresine gitmeden sadece noter kanalıyla yine kendisi gibi özürlü birine satış yaptığını söyledi.bu konuda bilgisi olan var mı? benim bildiğim 10 yıldan sonra ancak gümrük idaresine gitmeden noter aracılığıyla satış sözkonusuydu. bir değişiklik mi oldu acaba? Yurt dışından ithal edilmiş 5 yılını doldurmuş araçlar yine özürlü H ehliyetli birine Gümrük İdaresi Naklihane ve Bedelsiz İthalat Genel Müdürlüğünden izin-onay vs. almadan, sadece noter kanalıyla satışı yapılabiliyor mu?

Evet, artık ankara'dan onay almaya gerek yok. Doğrudan noter kanalıyla satış mümkün.

İthal edilen araç ithal tarihi +:
• 3 yıldan önce başta ödenmeyen tüm vergileri ödemeden -sakatlar dahil- hiç kimseya satılamıyor.
• 3 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, başta ödemediğiniz tüm vergileri geri ödemek zorunda kalırsınız
• 5 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, ÖTV hariç diğer gümrük vergilerini geri ödemek zorunda kalırsınız. (bu süre sonunda yurt içinden ötv istisnaslı araç alma hakkınız doğdu)
• 10 yılda: aracı vergisiz olarak kime isterseniz satabilirsiniz.

Bulent abi bnde bundan 1 ay kadar once 5 yılı dolmuş arabamı vergileri Ödeyip Sata bilmek icin ankrada gumruge Gitim ödedim arabam 93 modeL eski opel 5.200 kadar vergi ödedim bunun 2600 ötv idi

5 yılı dolan bir araç için ÖTV ödemezsin ki. Nasıl oldu o!? ÖTV dıındaki gümrük vergilerini ödemen gerekirdi...

Yoksa öncesinde yurt içinden ÖTV'siz araç mı satın aldın? Ancak bu durumda ithal aracın ÖTV'sini de tahsil ederler...

yok aBi yurt iCinde aLmadım gitim verGiLeri öDeDim ki 10 yıLı bekLmeDen Satıp sıfır araC aLim Diye

büLent aBi eVrakLara iyiCe baKtım aBim 5 yıL doLmaSına 15 gun kaLa GitmiŞim gümrüge orDan da uyarmaDıLar ekStraDan 15 gün iÇin 2.600 ötv öDemiŞiz bunu qeRi aLmanın yoLu yokmu aRabayı yeni SaTim qerCi yani 5 tamamen doLduruduktan Sonra :S:S

ithal araç alma hakkı olan arkadaşlar , ilanlarda yabancıdan yabancıya diye araçlar satılıyor bizler onlardan alabilirmiyiz.

Hay Allah! 15 günden sebep onca para...

Satışı iptal etmenin bir yolu var mı acaba. Bunu araştır bence.

aBi SaTiŞi 5 yıL dolduktan sonra yapTım ödeDgim evRakLar yanımda ama Pc den Buraya aktramıyorum aktra biLSem gumrumkLe iŞi oLan arkaDaŞLArın da iŞine yarıya biLir

Mustafa, 5 yıl geçtikten sonra satmışsan, ÖTV'yi almamaları gerekirdi. ÖTV alınıp alınmadığından emin ol mutlaka...

bülnet abi önce gitim arabnın 5 yılını doldurmasına 15 gün vardı dedim vergileri ödeyip arabmı satip yeni sfır arba alıcam oda dediki 15 gunun var dolduktan sonra sat ki ceza yemiyesin ama burda 5 yılı dolmuşsa ötv ödemem gerektigni soyluyosnuz bende diyorum ödedim ama 5 yıl dolmasına 15 vardı yani ödedik ve madem öedemem gerekirdi ordan diyemzlermiydi kardeşim 15 gunun kalmış bunun icn ötv ödeme git 15 gun sonra gel ve 15 gun icin ödeyip tam 5 yıl dolduktan sonra satğım için tekrardan dilekce verip ödemiş oldgum ötv yi geri alma durumum yokmu

Satışı iptal etmek mümkün değilse, gitti giden maalesef.

Merhaba Bülent abi.Ben 2004 yılında 91 model gümrüksüz araç aldım...Şimdi bu aracımı yine aynı engelli tertibatı ile kullanabilecek h sınıfı ehliyeti olan bir arkadaşa satmak için sadece notere gitmem yetecekmi...Sadece arkadaşım gidip Ankaradan ithal izni alması yeterlimi, aracımı Ankaraya götürmeden satabilirmiyim acaba merak ediyorum...

Üst Alt