Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıllık memurum. Malulen emeklilik için ne yapmam gerek?

baplibilo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayin arkadaslar. Ben emekli sandigina bagli 4-5 yillik memurum. 1750 gun primim bulunmaktadir. Malulen emekli olabilmem icin neler gereklidir. Rapor, prim vs.. Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.
Saygilarimla..

baplibilo

Malulen emeklilik için:

1- İlk sigortalı olunan tarihte %60 ve üzeri raporu bulunmaması ve buna karşı bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybının bulunması

2- İlk sigortalı olunan tarihten bu yana en az 10 yıl geçmeli (başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık varsa, o zaman 10 yıl şartı aranmaz)

3- Bu sürede en az 1800 gün prim yatırılmalı

Emeklilik

İlk sigortali tarihim 2011 yilinda olmustu. Tabi sureklilik yoktu. Mesela ikinci sigortalilik tarihim 2013 tu. Baskasinin bakimina muhtac degilim. Borclanma ile 1800 gune tamamlayabilirim. Sanirim benim tek sorunum 10 yil olmamasidir. Peki ben hic bir sekilde emekli olamiyor muyum.

ilk sigorta girişiniz 2011 yılı hangi ay belirtilmemiş. eğer 1 ay olarak değerlendirecek olursak askerlik borçlanması ile 18 ay öne çekebilirsiniz. tabi askerliği 18 ay yaptığınızı varsayarak söylüyorum. o zaman ilk girişinizi 2009yılı 6. ayına çeker bu da 2019 yılı 6. ayında 1800 gün prim ve %60 rapor ile malulen emekli olabilirsiniz.

2011/6.(haziran) ayda ilk girisim oldu. Askerlik ise muaf oldum. 10 yil olmayinca olmuyor mu. Tedavisinin aile destegine ihtiyac oldugunu gosteren raporumda var. Bu bir ise yarar mi. Ve yuzde 60 alamayabilirim

baplibilo

Başka birinin sürekli bakımına ihtiyaç yoksa 10 dan önce olamazsınız. 10 yıl da bile olsanız alacağınız maaş 1300-1400 arası olur, yani değer mi değmez mi?

İşe gidemeyecek durumdayim zira. Mecbur kaldim hocam.

Hocam tekrardan merhabalar.
Ben emekli sandigina bagli kadrolu memurum. Simdi gazi hastanesi beni arayip sgk bize emeklilik durumu var midir diye ust yazi yazacak. Bizde ona gore rapor duzenleyecez. Bu sekilde mi oluyor. Nasil oluyor. Lutfen yardimci olun bana.

Üst Alt