Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıllık prim olmadığı için babamdan ölüm aylığı bağlanmadı!?

zargeus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba

Benim rahmetli babam 1995 tarihinde tarım il müdürlüğünde göreve başladı Haziran 2000 yılında ise çıkışı yapıldı aradan 1 hafta sonra babam vefat etti
şu anda 970 gün primi yatmış fakat 5 yıldan 14 günümüz eksik olduğu için maaşın bağlanmayacağını söylüyorlar
Malesef ki rahmetli babamın gözleri görmüyordu ve %60 engelli raporu vardı o yüzden askerlik yapamadı yaklaşık 10 yıldır gidip gelmemize ragmen bir şeyler yapamadık

konu hakkında beni aydınlatabilecek lütfen yardım etsin ne yapabiliriz diye düşünmekten kafayı yiyeceğim Lütfen yardım edin

askerlik borçlanması yapma hakkkınız var diye biliyorum

Askerlik yapamadığı için öyle bir şansımız yok malesef.

fark etmemiştim askerlik kısmını malesef 5 yılındolmasına 14 gün eksik olduğundan dolayı bağlanmaz aylık ve gelir ama tarım müdürlüğüne girişi zamanında oldumuki acaba günü gününe giriş yaptılarmıki ancak ordan bir şey çıkartabilirdiniz yada tarım müd girmeden önce bir yerde çalışıp sigorta yapmasalar idi ama oda zaman aşımına girmiş ancak 2000 yıllarda yapabilirdiniz öyle olsa idi muhtarlık falanda yapmış olsa idi oda olurdu yani böyle şeyler olsa idi olurdu yada köyde olup 95 den önce süt v.s. gibi şeyler döküp bağkur borçlanması olabilirdi olsa idi bunlar farzederek yazıyorum sigorta başlangıcı babanızın tarım müdürlüğü sanırım.peki hiç aralarda rapor boşluk falan yok değilmi raporlu ıstırahatlı olup ogünleri ödeme imkanı falan olmuyıormu

Aralarda boşluklar var fakat boşluklar olmasa dahi giriş ve çıkış arasındaki 5 yıl dolmuyor yani mesele şu aslında işe giriş tarihi 15 gün önce olsa veya çıkışı 15 gün sonra yapılsa sıkıntı kalmayacak çalıştığı gün sayısı 970 gün fazlasıyla tutuyor ama 5 yıllık sürede sıkıntımız var

anladım çeşke dediklerimden bir tanesi olsa idi babanızın ama melesef yapılcak bir şey yok 2000 yılında tanıdık bir işyerinde 1994 çalışmış gibi bir iki aylık ama sigorta yatırmamışlar gibi bir şey yapsadınız olurdu muhtarlık yapsa idi hayvancılık yapıp kaydı olsa idi böyle şeyler olsa idi olurdu

Babam vefat ettiğinde 4 yaşındaydım çocuk aklıyla napabilirdim ki çok teşekkürler

Üst Alt