Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 yıllık prim tutarını toplu ödesem malulen emekli olabilir miyim?
ben ömurboyu diyaliz hastasıyım
%90 heyet raporum var
raporumun suresi sınırsız yani ömur boyu diyalize mahkumum
soruma gecmek istiyorum
ben bugune kadar hic sigortalı olmadım hc sigorta girişim yok
ögrendigim kadarıyla 5 sene sigortalı calışışırsam malulen emekli oluyormuşum
ben calışmadan SSK pirimlerimi toplu versem 5 senelik hemen emekli olabiliyormuyum?
yani 5 senelik pirim yaklaşık 16 milyar yapıyor
ben bu 16 milyarı hemen peşin versem hemen emekliye gecebiliyormuyum 5 sene beklemeden ??
5 senelik toplam ödeme diye bir imkan yok 5 yıl içinde aylık olarak ödenmesi gerekli, ayrıca siz malulen emekli olamazsınız malulen emekli olmak için ilk işe giriş tarihinde malul sayılmamanız lazım. 5510 sayılı yasadan sonra sgk lı oluduğunuz için şu tablo şartlarına göre emekli olursunuz...
5 senelik toplam ödeme tutarını nasıl belirlediniz çok merak ettim?
ben SSK'ya gittim sordum bana dedilerki 5 sene sigortalı calıştıysanız malulen emekli olursunuz dediler
bende dedimki ben hic sigortalı calışmadım ve sigorta girişim yok
ben dışardan primimi kendim ödesem 5 sene sonra emekli olurmuyum diye sordum evet olursun dediler
ama toplu ödemeyi sormayı unuttum
bende burdan size sormak istedim siz varklı soyluyorsunuz şaşırdım şimdi kim haklı ?
Herkese selam ben bu soruyu 2 sene öncede sormuştum ama her gecen zaman yeni kanunlar cıkıyor
tekrar soruyorum insallah yardımcı olursunuz
ben kronik bobrek hastasıyım %90 suresiz raporum var haftada 3 diyalize giriyorum
10 yasımdan beri calışıyorum ama hic sigorta girişim olmadı bu zamana kadar yasım 38
2 senedirde kronik böbrek hastası olarak calışamıyorum 2022 masımla geciniyorum
şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim malulen emekli olmak icin bir işe girip 15 sene sigortalı calışmammı gerekli?
yoksa başka bir kolay yolu varsa bilen arkadaşlar bana yol göstersin
SARUHAN maalesef malulen emekli olman mümkün değil. Ancak 15 senelik sigorta başlangıç süresi ve 3960 gün primle erken Yaşlılık emekliiliğinden yararlanabilirsin o kadar:
öncelikle engelli oranları bile sacma arada birer sene var yuzde yuz engelli olsanda yuzde kırk engelli olsanda emeklilik sureleri hemen hemen aynı nekadar sacma bır devlet anlayısı var onlar yuzde yuz engelli olsunda 15 yıl calışıbıleceklermı onları gormek ısterım boyle bır guzel ulkede boyle bır devlet ve adalet anlaşı oldugundan ben utanıyorum sahsen yazıklar olsun boyle devlete bu guzel ulkeyı maf ettıler
surıyelerı turkıyeye getırıp aylık 700tl maasa bagladı kendi ulkesındekı engelli yardıma m uıhtac insanlara 3 ayda bır 1.300TL verıyor
surıyelilere aylık 700TL verıyor yazıklar olsun bu devlete ve buna izin verenlere yazıklar olsun
SARUHAN bir fikir daha var. Ama ispat gerekiyor.. 10 yaşındanb eri çalıştığınızı söylüyorsunuz ve hiç sigortalı olmadığınızı da söylüyorsunuz...
İspatlayabilir misin çalıştığınızı? İspatlıyorsanız o zaman emeklilik için gerekli zemin hazırlarsınız ama bir şart var...
Ki karşı taraf yani işveren; seni çalıştırdığını ispatlarsanız o zaman yüklü ceza gelecek işverene. Ona göre araştır. Okey derseniz yol gösteririm..