Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 yıllık tarım sigortam var. Emekli olabilir miyim?
slm benim 5 yıl tarım sigortam vardı şu an özürlüyüm emeklılığe baş vursam emekli olabilirmiyim?ve tarım sigortasını yarısını devlet ödüyor 5 yıl tam gün sayılıyomu? cevap veren olursa sevinirim teşekkürler
Erken emekli olabilmek için vergi indirimi hakkı elde etmeniz lazım öncelikle. Varmı vergi indiriminiz? Malulen emekli olabilmek içinde tek bir rahatsızlık/hastalıktan %60 ve üzeri rapor almanız lazım gününüz ve yılınızda kreterlere uydugu zman emkli olabilirsiniz. Tabi önce vergi indirimi yada rapor kardeşim lazım.
Selam tarım sigortası olanların yarısını devlet yatırıyor ve bizleride yıllık 180 gün sayılıyor bu emeklılık zamanın da da 180 mi yoksa 360 günmü sayılır.cevap verırsenız sevinirim teşekkürler
slm arkadaşlar bu sorumu tam olarak bilen varsa ve cevap verir ise çok sevinirim. tarım sigortası olanların yarısını devlet yatırıyor ve bizleride yıllık 180 gün sayılıyor bu emeklılık zamanın da da 180 mi yoksa 360 günmü sayılır.cevap verırsenız sevinirim teşekkürler
Arkadaşım yarısını devlet yatırmıyor siz yatırdığınız ayda 15 gün sayılır yani çalışan ssk lı 30 gün tarım ssk lı 15 gün dür..
Emeklilik te ise 180 gün 180 gün olarak hesaplanır..
2925 sayılı kanunun 32 maddesi ne demiş bakın..
Prim ödemeye esas alınacak gün sayısı:
Madde 32 - 31 inci madde uyarınca alınacak prim hesabına esas gün sayısı, her ay için 15, bir tam yıl için 180 gündür.
arkadaş 5 yıl lık tarım sigortalı isen emekli olursun yanlız ilk sıgorta girişinde sakatlığın olmamalı yanı sağlam olman gerek pirim ödemelerin devlet falan yatırıyor işlerine kafanı takma ilk kayıt gününden 5 yıl geştimi evet ise git hemen emeklilik başvurusu yap %67 ve üzeri raporunu al emekli ol kurumuma pirim borcun varsa hemen öde kesin emekli olursun ihmal etme 500 tl maaş alırsın aylık soruların olursa yazbilirsin
Bünyamin kardeş yanlış bilgi veriyorsun sen malulen emekli olma şartlarını biliyor musun..
Tarım ssk lılar 2925 sayılı kanun vardır kanunda gerekli açıklamalar yapılmıştır ama bizim bilmediğimiz bir şey var ise bize Nasıl olacak emekli detaylı olarak yazarsan bizde bilelim...
Sadettin ORHAN bey'in bir açıklamasına ulaştım bakınız ne diyor..
Değerli okurum, bahsettiğiniz yazıda Tarım SSK kapsamındaki (2925 Sayılı Kanun) bir okurumun sorusunu cevaplamıştım. Evet, söz konusu statüye tabi olan tarım işçileri için özürlü emekliliği ve malulen emeklilik imkânı yoktur. Ancak tarımda kendi nam ve hesabına çalışanlar için (2926 Sayılı Kanun) yani Tarım Bağ-Kur için, özürlü sıfatıyla veya malulen emeklilik imkânları bulunmaktadır. Bunun sebebi, hâlihazırda Tarım SSK'lıların eski 2925 Sayılı Kanun kapsamında olmaları, Tarım Bağ-Kur'luların ise yeni 5510 Sayılı Kanun kapsamında prim ödemeleridir. 2925 Sayılı Kanun'da özürlü emekliliği veya malulen emekliliğe yer verilmezken, 5510 Sayılı Kanun'da her iki emeklilik uygulaması da bulunmaktadır. Yani SGK yetkililerinin size verdiği bilgi doğrudur. Rapor almanız ve diğer şartları taşımanız halinde malulen emekli olabilirsiniz. 21.09.2010
ilker bey
Bünyamin kardeş yanlış bilgi veriyorsun sen malulen emekli olma şartlarını biliyor musun..
demişsin cevabım evet
çünki ben tarım bağkurdan malülen emekliyim
burda arkadaş sorusunda tam olarak tarım ssk ve ya tarım bağkur olduğunu belirtmemiş sanırım anlaşmazlık ordan çıktı çünki ben tarım bağkur lu olarak kabul edip ona göre cavap yazdım
şimdi tarım bağkurdan malülen emekli olmak için
1- tarımla uğraşman gerek elinde ilçe tarımda kaydın olduğunu göstern belge tarım kredi koparatif üyelik belgesi (RESMİ OLARAK TA TARIMLA UĞRAŞTIĞINI BELGELEMEN GEREK)
2-tarım bağkura kaydolduğunda ki sağlık durumun
3-1800 gün pirim günü
4- bağkurun gönderdiği hastaneden %67 ve üzeri rapor
benim bildiğim ana başlıklar bunlar ayrıca sizin bu konuları benden daha iyi bildiğinizi biliyorum hatta burda bazı konularda size özel mesaj atarak bilgi almışlığımda vardır. benim burda hiç yapmayacağım şey insanlara yanlış bilgi vermek helede bilmediğim bir konuda mesajımda yanlışlık varsa forumdan o mesajı silmek gerek diye düşünüyorum selamlar
Tarım bağkur ile tarım ssk arasında çok fark vardır..
2926 sayılı Tarım Bağ-Kur unda malulen ve erken emeklik hakkı var ama 2925 Sayılı Kanun tarım ssk da ise bu hak yok arkadaş tarım ssk lı olduğu için malulen de erken emeklide olamaz..