Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50-60 bin TL'ye ÖTV'siz hangi aracı tavsiye edersiniz?

akrep06

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hyundai i20 almayı düşünüyorum. Sıfır araç olarak 50- 60 bin tl başka hangi aracı tavsiye edersiniz.

@akrep06 otomati mi? manuel mi? dizel mi benzinli mi?
Ben senin yerinde olsam i20 otomatik vites düşünüyorsan almazdım tek sebebi şanzumanı 4 ileri malesef.
sana benzinli otomatik bunları öneririm tabi bütçeni bir tık yukarı çekmen gereke bilir
1- corolla 1.6 toach sedan 68,000/69,000 bin tl arası pazarlıkla bu fiyat biraz daha düşer veya extra hediye ala bilirsin.
2- yaris hb en full modeli 71,000 tl ye geliyor paket düştükçe fiyatlarda düşüyor.
3-elentra styl paket 1.6 güzel arabadır sedan bagajı konya ovası gibi 70,000/71,000 tl arasına gelir.
mümkün olduğunca sedan araba her zaman iyidir.

Otomotik ve benzinli olursa bu fiyat aralığında sıfır km araba bulmak mümkün mü

TEKYÜREKLER
1- corolla 1.6 toach sedan 68,000/69,000 bin tl arası pazarlıkla bu fiyat biraz daha düşer veya extra hediye ala bilirsin.
2- yaris hb en full modeli 71,000 tl ye geliyor paket düştükçe fiyatlarda düşüyor.
3-elentra styl paket 1.6 güzel arabadır sedan bagajı konya ovası gibi 70,000/71,000 tl arasına gelir.

Çok havada bir soru olmuş. Önce nasıl bir araç istiyorsanız ona bakmalısınız. A-B-C, HB/sedan, Benzinli/dizel/hybrid, otomatik/manuel vb.

Bunlara bakıp karar verirseniz daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

b sınıfı alcaksan ve indirimli alcaksan 7 ileri dsg polo al kardeşim b sınıfı başka araca bakma i20 gruplarına bak yakıttan binemiyorlar

otomatik benzinli veya dizel olabilir Accent blue da olabilir bayan süreceği için aslında hp düşünmüştük i20 yi 65000 dediler

B segment, HB/Sedan araç modelleri aşağıda:

Otomatik Vites seçeneği neredeyse hepsinde mevcut. Dizel Otomatik bazı modellerde yok. Bu segmentte ağırlık HB araçların. Sedan araçlar daha az. Ve rekabet fazla olduğu için fiyatlar yakın. Bu yüzden bayilerin ilgisi ve indirimi ana belirleyici unsur. Yani ben şimdi size liste fiyatını dökerim. Bir arkadaş, ben 60.000 aldım o araca der, hepimiz bakar kalırız. Bu yüzden sizin araç belirleyip bayi dolaşmanız ve pazarlık önemli.

Benim fikrimi soracak olursanız, bu segmentte nispeten düşük hacimli motorlar olduğundan özellikle otomatik dizeller ilerde masraf çıkarma olasılığı yüksek araçlardır. (Düşük hacimde genelde motoru ve vites kutusunu zorlarsınız.) Bu sebeple benzinli otomatik modelleri tercih etmenizi öneririm. Ayrıca düşük hacimli motorlar olması sebebiyle zaten benzinli de olsa tüketiminiz fazla olmaz ve cebe çok dokunmaz.

Diğer önerim, ÖTV indirim alacaksanız ve eşiniz kullanacaksa 5 yıl satmama durumundan dolayı, 5 yıl garantisi olan ve tasarım konusunda eşinizin beğendiği araçları tercih etmenizi öneririm. Beğenmediği bir araç alırsanız, 5 yıl dinlemek zorunda kalırsınız. Garanti konusu da özellikle otomatik vites araçlarda kurtarıcıdır. 5 yıl garanti veren zaten çok az marka var ki belirttiğiniz Hyundai 7 yıla kadar garanti verir.

Son olarak fiyat/sunulan ayrımına dikkat etmenizi öneririm. Dediğim gibi rekabet fazla, 1 donanım bile avantaj sağlıyor. Eşiniz kullanacak ama çocukta olacaksa, iç hacmi ve bagajı nispeten geniş araçları tercih etmenizi öneririm.
Model Bazında Önerilerim:
Mesela Fiesta iç hacimde rakiplerinin bir adım gerisindedir.
VAG - Vw Grubu düşünüyorsanız, hiç POLO'ya bakmadan direk Ibiza'ya bir göz atın. Sunulan hemen hemen aynı ama fiyatı nispeten daha ucuzdur.
Renault Grubuna girecekseniz gözü kapalı Dacia Sandero alın. Clio dan daha başarılı ve çok daha uygun bir araçtır. Hemde iç hacmi geniş ve yüksektir. Hanımlarda kaldırım sürtmesi fazla olduğundan Sandero hayat kurtarır. (Stepway)

Nissan Micra fiyatı uygundur ama full versiyonda bile arka camlar manueldir. (Geçen yıla kadar öyle idi, değiştirmedilerse :), ben takığım böyle şeylere ne yapayım)

2. elde sıkıntı olmasın, derseniz Suzuki/Smart/MİNİ/DS gibi markaların araçları daha kısıtlı satılır.

Son olarak, Burak sen ne alırdın derseniz: Sandero Stepway. (Donanımı yeterli, ucuz, yüksek, geniş)

A1
C-Elysee
C3
Sandero
DS 3
Punto
Fiesta
Jazz
i20 - Active
RIO
Clubman
Micra