Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50 db duyma kaybı var.İşitme cihazı kullanmalı mıyım?

Nagihn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ ve sol kulağımda 50 db duyma kaybı var ilk kez doktora gittim test yaptırdım testte 50 db yazıyor doktor istersen cihaz kullan dedi. İlk oldugu için ne yapıcağımı nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum işitme cihazı kullanmalımıyım eger kullanırsam daha iyi duyabilirmiyim yoksa şimdi duyduğumdan dahamı kötü olur

benimde böyle bir endişelerim var işsizken pek ihtiyacım olmuyordu yeni işe girdim insanlarla iletişim halindeyim bu yüzdende duymakta zorlanıyorum sanırım yakın zamanda işitme cihazı alacagım.

benimde askerde çatışmada yakınımda el bombası patladı o yüzden sağ ve solda hafif derece duyma problemi yazıyor raporda DB sine bakmadım ama insanları bazen duymakta zorlanıyorum. Sanırım bi kaç yıla bende almayı düşünüyorum.

Merhaba,

Evet kullanmanız gerekiyor. Öncelik ses eşiğiniz zamanla düşeceği için (bazı sesleri duymayarak zamanla sesleri farklı duymak, algılamak) ileride sıkıntı yaşarsınız. 50 db orta derece işitme kaybına giriyor. İşitme merkezlerini ziyaret ederek cihazları deneyiniz, arada çok büyük farklar olacaktır. Ayrıca bulunduğunuz ortam önemli, çalışmıyorsanız çok sıkıntı yok ama insanlar ile iletişim halinde olunca 50 db işitme kaybı konuşmaları kaçıracağınız anlamına gelmekte.

Denemekte fayda var.2 cihaz kullanırsan normal insanlar gibi duyamazsın ama farkı hissedersin.Tek cihaz bir işe yaramaz.2 cihaz kullanmakta zor iş.Çınlama yan etkisi de olabiliyor.Değip değmeyeceğine kendin karar ver.Aynı kayıplar bende de var.Ben kullanmamayı tercih ediyorum.

Üst Alt