Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 engelli raporum 2004 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

sonersnr

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
%50 engelli raporum var 10.11.2004 tarihinde SSK ilk girişim oldu.
20.02.1986 doğomluyum ve 2085 gün primim var. 3. dereceden vergi indiriminden yararlanıyorum. Ne zaman emekli olabilirim.

Emeklilik için (10.11.2004 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz.

Primleriniz tamam olsa bile süreyi beklemeniz lazım...

Malülen Emeklilik

20.02.1986 doğumluyum. 10.11 2004'te SSK'ya girişim oldu. Şu anda 2265 prim gün sayım var. İlk raporum %50 idi. Geçen ay raporumu yenilettim ve oran %64'e yükseldi. Malülen emekli olabilir miyim.

peki 15 yılda malulen emekli olabılmek için % kaç lazım?

Selam bülent bey.
Benim size bir sorum olacak;
benim nişanlımın işe giriş tarihi 1996. 15 yıl 8 ay çalışmışlığı var. %68 raporu var.işe giriş tarihinde ankaradan vergi indirimi+ erken emeklılık ıcın raporu onaylanmış.1996 yılından beri 4/b kapsamında (memur) çalışıyor. Sorum şu;
1)engel durumu ilerliyor dolayısı ile bunu belgelendırdıgı takdirde ne zaman emekli olabilir?
2)mevcut yönetmeliklerin değişmesi, kazanılmış hakları etkiliyor mu(bildiğim kadarıyla etkilemiyor)?
Cevap verirseniz çok sevinecegim.hatta sizi düğünümüze beklerim :)

sonersnr,
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve % 60 ve üzeri raporunuz olması gerekli sizin prim sıkıntınız yok, rapor oranınız % 60 ve üzeri bunda da sıkıntı yok tek sıkıntınız 10 yıllık süre ilk işe giriş tarihinden itibaren 10 yıl geçmesi gerekli 11.11.2014 yılında malulen emekli olmak için kurma müracaat edebilirsiniz.

fanfan,
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün % 60 ve üzeri bir raporunuz olması gerekli

Leandros,
Nişanlınız emekli olmak için kurumuna müracaat edebilir.5510 sayılı yasadan önce engelli e.sandığı iştirakçileri 15 yıl sonunda emekli olur.

Ilker bey,verdiğiniz müjdeli cevap için çok teşekkür ederim.

Üst Alt