Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 engelli raporum var. ÖTV indirimli araç nasıl alırım?

SinanBl

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar ,

A2 + B ehliyetim var fakat H ehliyete çevirmek ıstıyorum

Ama engelli raporum %30 seker ( dıabet ) + %10 hipertansıyon + %10 ( sag kulak ısıtme kaybı ) + %5 noropati

toplamda %50 ediyo fakat H ehliyet için engelliliyim ortopedimi olmak zorunda ? ÖTV indirimli araç almak ısıtyorum ?

Yardım Lutfen !!!

malesef alamazsınız, eşim ortopedik engelli %10 raporuyla ötvsiz araç aldı, ben işitme ve nörolojik engelliyim %47 raporumla alamıyorum. %90 raporunuz olursa alabiliyorsunuz, ortopedik engellilerde oran sınırı yok.

elifsena

Öncelikle geçmiş olsun. Nörolojik nasıl bir rahatsızlığınız mevcut bilmiyorum ama nörolojik nedenlerle alt yada üst ekstremite' de rahatsızlığı bulunan bir çok arkadaş ötv indiriminden faydalandı.

yciv

kulak %42 nöroloji %5 verdi oranı, norolojik rahatsızlığım yüzümde, teşekkür ederim ilginiz için..

Son düzenleme:
elifsena

rica ederim ama zaten %90 altı ötv indirimi şartı alt yada üst ekstremite' de rahatsızlığı.. olsun, keşke demeyin sağlık isteyin :)

yok usta. ya ortopedik bir engelin olacak ya da %90'ı tamamlayacan. senin benim gibi şeker ve kulak rahatsızlığı olanlara vermiyolar malesef.

SinanBl

kulaktan alamazsınız ama diyabetik olarak alt yada üst ekstremite bir rahatsızlığınız mevcutsa, örneğin diyabetik nöropati nedeniyle ayaklarda güç kaybı, sağ elde- kolda kullanım kısıtlığı vb gibi o zaman alabilirsiniz.

anladım yani alamıcaz cok tesekkürler bilgileriniz için .

yciv

öyle demek istemedim, her engelli alabilse manasında...tabi ki sağlık istiyorum :)

ortopedik engelli olmassan h sınıfı ehliyet alamazsın

SinanBl

h sınıfı ehliyet ortopedik engellilere verilir.
bu hastalıklarla h sınıfı ehliyette alamazsınız ötv siz araçta.
ötv siz araç almak için ya rapor oranınızın %90 ve üzeri olması gerek yada sağ sol el ayak kısıtlığı ortopedik engelli olmanız ve aracı engelinize göre terbibat yaptırmanız gerekli.

Üst Alt