Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 görme engelliyim. Askerlik muafiyeti işlemleri için ne yapmalıyım?

2541

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kocaelide yaşıyorum. %50 görme engelli raporum var. askerlik muafiyet işlemleri için ne yapmalıyım hangi hastaneye gitmeliyim. işlemlerim ne kadar sürede son bulur. hangi evraklarla gitmem gerek. gerekli işlemleri yazarsanız memnun olurum. şimdiden Teşekkürler.

Sana 20 yıl öncesini anlatıyım halen aynı mı bilemem tahminim aynıdır değişmez sanıyorum. 19 yaşında Askerliğe elverişli olup olmadığının tespiti için Nufus kütüğünün bulunduğu Şehre oradan da ikamet ettiğin ev adresine veya Mahalle Muhtarlığına Askerlik Muayenesi için yazın gelir belirtilen tarihte İster kendi Memleketinde ister Oturduğun İlin İlçe Askerlik şubesinde Muayene olursun Muayenede Askerliğine engel olabilecek her hangi bir durumun varsa İlgili Askerlik Şubesi seni ANKARA GATA yada Mevkii Askeri Hastanesine sevk eder orada en az 2 ile beş gün arasında kalabilirsin tabii muayenelerinin duruma göre değişebilir sonra heyete girip Askerliğe elverişli olup olmadığına dair sana rapor verirler sende bu raporu şube'ne teslim edersin yani askerlik yaşın geldiğinde zaten bunlar yapılacak

2541

Askerlik şubesine gidip rahatsızlığını ifade edeceksin. Onlar seni aile hekimine, sonra da askeri hastaneye sevk edecek. Muayene olacaksın. Görme kaybın öngörülen sınırların üzerindeyse, askerlikten muaf tutulacaksın.

Askerlik işlemleri

arkadaşlar yüzde 50 görme engelliyim, bugün askerlik şubesine gittim dedilerki diploma aslı ve iki adet fotokopisi ile gel muayene işlemleri başlasın. görme oranım yüzde elliden çok çok yukarıda. inşallah bir sorun çıkmaz, olaki muayenede askerliğe engel durum yok derlerse tecilim bozulmuş askerlik işlemlerim mi başlamış olur. acil cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Üst Alt