Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 gözden özürlüyüm. Ne zaman emekli olurum?

murat4380

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%50 gözden özürlü raporum var
99 yılında sigortayı aldım 7 ay özel şirkette çalışıp askere gittim
gelince 2002 yılın ağustos ayında memurluğa girdim
memurluğa girerken raporum vardı hala çalışıyorum ne zaman emekli olabilirim

lütfen yardımcı olun yeni yaslar şu bu kafam iyice karıştı
şimdiden ilginize teşkkür ederim

neden erkenden emeklilik hayellerine düştün diyen varsa gözlerimin derecesi iyice arttı da ondan araştırayım dedim

3600 Gün prim ödeme ve 15 yıllık sigortalı olması gerekli diye biliyorum...

Rapor tarihin de 1999 ise emekliliği unut.taki şuan alacağın yeni rapor %40 ve fazlası olup maliyeden onaylanana kadar.

Memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız, kafanızı karıştıracak bir şey söz konusu değil... Toplamda (ssk+askerlik bıorçlanması+bağkur+es) 5400 hizmet gününü doldurduğunuzda emekliliği hak etmiş olacaksınız. Yeniden rapor veya vergi indirim hakkı elde etme şartı söz konusu olmayacak...

özür derecesi

gözlerimden %50 raporum var 3.derece vergi indiriminden faydalanıyorum ama göz derecem arttı
ben ilk raporu 2000 yılında aldım 2002 de memur oldum hala çalışıyorum
şimdi yeniden rapor alsam benim yararıma mı zararıma mı yüksek rapor alsam yani yeni rapor alsam hangi rapor kanun önünde geçerlidir

Memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız ya da memur olmadan önce %40 ve üzerinde sakatlığınızın olduğunu belgeleyebiliyorsanız, şimdi skatlık oranınızın artması emeklilik açısından size hiç bir avantaj sağlamaz. Her koşulda 5400 gün hizmet süresi ile emekli olacaksınız.

Tabii, şu anda maluliyet derecesinde işgücü kaybınız var ve malulen mekli olabilecekseniz, o ayrı...

arkadaşlar soruma cevap arıyorum

%50 raporum var 2000 de aldım memurum vergi indiriminden üçüncü dereceden faydalanıyorum rahatsızlığım arttı teni yönetmeliğe göre %80-90 rapor alsam benim için olumlumu olur olumsuzmu memur olduğum için öğrenmek istiyorum saygılarımla

Olumlu olur,1.derece vergi indiriminden faydalanırsın.

Daha önce de yazmıştım: Memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız ya da memur olmadan önce %40 ve üzerinde sakatlığınızın olduğunu belgeleyebiliyorsanız, şimdi skatlık oranınızın artması emeklilik açısından size hiç bir avantaj sağlamaz. Her koşulda 5400 gün hizmet süresi ile emekli olacaksınız.

Üst Alt