Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 ile işe başladım, şimdiki %80 raporumu işletmeme gerek var mı?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
işkur kaydım çok eskiydi tahminimce 1989.
ben 1998 ssk girişliyim o zaman yüzde kaç olarak işe girdiğimi tam olarak bilemiyorum. bunu nasıl öğrenebilirim?

2001 de işkura %50 ile yeni kayıt yaptım. 08 06 2006 yeni işe girdiğimde %50 ile çalışmaktayım fakat şimdiki raporlarım %80. malulen emeklilik için bu raporumu işletmeme gerek var mı?

1436 günüm var istanbulda çalışıyorum bilgi verirseniz sevirnirim.

Evet var.
Şu an kayıtlı olduğunuz raporun %50 olduğunu belirtiyorsunuz bu oran maluliyet derecesinin altında kalıyor.
Şu anda belirttiğiniz gibi %80 %60 ın üzerinde) rapor alabileceğinize inanıyorsanız prim ödeme gününüzü 1800 e tamamladığınızda malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

herhalde tam olarak anlatamadım benim demem odurki ([SIZE=3]şuanda) [/SIZE]rapor oranımı işletmeme gerek varmı?
ikinciside işkur kaydım çok eskiydi tahminimce 1989
ben 1998 ssk girişliyim o zaman yüzde kaç olarak işe girdiğimi tam olarak bilemiyorum bunu nasıl öğrenebilirim?

işkur değil defterdarlığa vergi muafiyetınızin yukselmesi için yenı raporunuzu onaylatabılırsınız sızın vergı odeme oranızı düşürecek ayrıca malulen emeklı olmanız için gereklı oranı sağlayacaaktır işkur onaylatmanıza falan gerek yok diye düşünüyorum

ayrıca 1436 demişsiniz
malulen emeklilik şartı 1800 gun ve 5 yıl şartı vardır yanı şuan için malulen emeklilik sözkonusu değil ama vergı ındırmı konusunda ucreınızden kesılen stopaj ıçın lehınıze olacaktır defterlığa onaylatmanız
sevgiler....

Faydanıza olan iki açıdan rapor oranını işletebilirsiniz.

1)%80 rapor, birinci derece sakatlığa tekabül eder.Vergi indirimi için 1.derece engelliler için olan brüt 670TL,neti 100,50TL'ye tekabil eden indirimden faydalanacaksınız.

2)Malulen emekliliğin dışında birinci derece engelliliğe sahip olan engelliler,15 yıl hizmet ve 3600 prim günü ile erken emeklilikten yararlanabilirler.

2001'de %50 ve/fakat bugün %80 ise, Maluliyet Cetveli'nde öngörülen bir sekele sahipseniz, primlerinizi 1800'e tamamlayıp malulen emeklilik isteyebilirsiniz. Bu yolu seçerseniz bugünkü raporunuz vergi indirimi için defterdarlığa beyan etmenize gerek yok.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-emeklilik-sartlarim-nelerdir.html#post228104

Diğer bir yol ise, raporu defterdarlığa sunup, 1. dereceden vergi indirimine sıçramanızı istemektir. O zaman Raman72'nin yazdığı gibi 3600 günle emekliliği hak edersiniz ve aylık vergi indirim tutarınız da yükselir.

Tercih sizin.

Adil Kardeş daha önceki raporun yüzdesiyle falan aklınızı yormayın kaçsa kaç...
Şu andaki oran son girdiğiniz işte engel oranınız %50 imiş ve bu da maluliyet derecesinin altında bir rakam.
Prim ödeme gününüz 1800 olduğunda kuruma başvurunuz.%60 ın üzerinde rapor aldığınızda kurum büyük olasılıkla size işe girerken zaten engelli imişsiniz gibi bir sorun çıkarmaya çalışacaktır.O zaman siz bu %50 oranlı raporunuzu beyan ederek işe girerken ki engelinizin maluliyet derecesinde olmadığını,bu orana çalışırken ilerlediğini isbat edeceksiniz.
Biliyorum kolay olmayabilkir ama mücadele etmeden hiçbir engel aşılmaz.
Kolay gelsin...

Üst Alt