Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 kronik kalp hastaları ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabilir mi?

kadmaster

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben %50 kalp kronik engelliyim...Herhangi bir ötv indirimi veya Mtvden yararlanabiliyor muyum?Bir çok yazı ve mesaj okudum... video izledim...2023 teki değişiklikleri anlamadım...

forumcux

Yazık gerçekten...Ben %50 kalp kronik engelliyim...Herhangi bir ötv indirimi veya Mtvden yararlanabiliyor muyum?Bir çok yazı ve mesaj okudum... video izledim...2023 teki değişiklikleri anlamadım...

kadmaster

[FONT=Roboto]Hep yeni araç alımı ve kullanımı hakkında çekimler ve yorumlar yapılıyor. Araç alımı kadar, ortopedik engelli olup ehliyeti olan kişilerin, ehliyet yenileme işlemlerinda sağlık kurulları, gerekli gereksiz, İç İşleri Bakanlığının Genelgesindeki kodları göz ardı ederek, engellilerin sürücülüklerini iptal etmektedirler. Böyle durumdaki engelliler kendileri kullanamıyoru, ruhsatda tertibatlı aracı başkası kullanamaz yazıyor, engelli raporunuda % 90 ve üzerinde alamıyorlar, Bu engelliler neyapacak, kimse bundan hastetmiyor. Nedennnn ?

Sizinde sorunuza gelince, sağlık kurulunda engelli oranınız yazar ve engelli aracı alabilir denirse, engelli haklarından yararlana bilirsiniz. Herşey sağlık kurulu raporuna bağlı.[/FONT]

hayat76

Maalesef yanlış biliyorsunuz kardeşimiz kalp hastası mevzuat açık engelli raporunda yazması tabi ki önemli ama önce ehliyet için komisyona girmesi gerek komisyonda rapor %90 altı olduğu için ortopedik engel soracak engelli raporuna bakacak neye göre kısıtlama kodu verecek araç kullanmasına engel bir durum ortada yoksa gerekli kodları alamazsa o ibarenin hiç bir anlamı kalmaz o yüzden mevzuatı iyi okuyun derim.

Mümin Çelik

Neyse, birşey demeyim, sadece işitme engellilik oranı kaç biliyormusunuz veya diyaliz hastasının engeli oranı kaç. En kısa yoldan bu yazdığım kişiler engelli sayılır ve engelli indirimle araç alabilir, kodların sadece B grubu ehliyet alabilir, ticari araç kullanamaz yazması kafi :eek:

hayat76

Bakın yine yanlışınız var ben de kronik kalp hastasıyım ama şunu çok iyi biliyorum ki diğer arkadaşlarda yazacaklardır diyaliz tedavisi gören hastalar alabilir işitme engelli kardeşlerimiz için bir umut doğdu açılan bir davayı kazanan bir işitme engelli kardeşimiz var bu grupta ve araç akma hakkını dava sonucu kazanmış bu nedenle işitme engelli arkadaşlarımız da dava açarak alabilecekleri bu grupta bulunan Avukat arkadaşımız tarafından doğrulandı her kronik hastaya ÖTV muafiyeti uygulanmaz. Denesin kardeşimiz sunucuda burda paylaşsın keşke kronik değil her engelli alabilse ama maalesef buna imkan yok.

hayat76

iç hastalıklarda % 90 ve üzeri olmalı , ortopedık engellılerde ise doktorun uygun gördüğü takdırde tertıbatla kullanır olmalı . İnsanları yanlıs yonlendırmeyın

hayat76 Mümin Çelik
Cevaplar için çok teşekkürler...Anladığım kadarı ile bize yine bişey yok...Nerde galerici ıvırzıvır ötv indirimi bi şekilde alırken,bizim uzaktan bunu izlememiz trajikomik...Bu ülkeden tiksindim artık...

Üst Alt