Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 olan rapor oranım %24'e düşürüldü. Eskisini kullanabilir miyim?

black bishop

Aktif Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
23
arkadaşlar merhaba ben sağ ayak tamamen kullanım dışı polosekeli rahatsızlığım var 2000 yılında almış olduğum rapor %50 2007 yılında araba alırken almış oluduğum raporda engelli oranım %20 ye düşürülmüş bi kaç hafta önce itiraz edip yeniden heyete girdim ve şimdi ise engelli oranım %24 e yükseltilmiş bu rapora itiraz edebilirmiyim ne yapmam lazım bütün hayatım alt üst oldu bu rapor nedeni ile ..

eski raporu kuşlanmaya devam et. itiraz etmeninde şartları vardı bilenler yardım edeceltir

eski raporunu kullanmaya devam etsen araba için oran şart değil zaten önemli olan ibarenin olması

eski raporum 2000 tarihinde alındığı için sıkıntı yaratabilir geçenlerde bi iş başvurusunda rapor tarihinin eski olduğunu söylediler ..

eğer yüzde 24 oranlı rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmişse eski raporu kullanamazsınız son rapor geçerlidir.
yok araç için aldığınız rapor H tipi ehliyet içinse ve ona itiraz ettiyseniz son raporun mevzuatı farklı olduğu için ilk raporunuzu etkilemez ve yuzde elli oranlı rapor geçerlidir. ama o rapor da eski olduğu için sizden kurumlar yeni rapor ister.
sanıyorum siz araç alırken ötv indiriminden yararlanmak için sakatlık oranı cetveli2ne göre rapor aldınız. bu durumda son rapor geçerli olur.
diyelim 2022 engelli aylığına başvuracaksınız size aylık bağlanmaz, bağlansa bile son raporu görürlerse aylık kesilir ve bir de size ceza kesilir.

o yuzden şimdi itiraz ettiğiniz rapor için il sağlık müdürlüğüne gideceksiniz. o da sizi hakem hastaneye sevk edecek. hakem hastanenin verdiği rapor kesinleşecek.

ya da süresi ne kadar bilmiyorum, bekleyip sonra yeni bir rapor için başvuracaksınız hastalığınızın arttığı ya da yeni bir hastalık çıktığı sebebiyle.
bu ayrıntılar için de il sağlık müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz.
ya da sağlık bakanlığını arayıp bilgi alabilirsiniz:Belge Göster

benimde sağ polio sekeliyim,uzun uğraşlar sonunda % 40 rapor aldım,vergi indiriminden yararlanıp emekliliğe başvurdum.% 40 alana kadar çok uğraştım.uyumsuz nesne polio sekelinden tablo 3.4 göre değilde tablo 4.1.2 ye göre oran alabilirsen onaylanır.benim raporum ankaraya % 40 olarak gitti aynen onaylanıp geri geldi..başka hastanelerde şansını dene,tablo 3.4 göre koltuk değneği,yardımcı cihaz kafo kullanmıyorsan oran alamazsın.

Arkadaşım; sitede birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim......Daha önceden alınmış an az %40 ve üzeri raporunuz varsa vede sürekli kısmı işaretli ise bu rapor seninle mezara kadar gider yani sen ölünceye kadar geçerlidir, sonradan aldığın ve %24 lük raporun olması önemli değil,senin elinde %40 lık rapor veya onaylı fotokopisi yeterlidir...2007 yılında yayınlanan resmi gazetedeki kazanılmış haklar kısmını okursanız bu yazılanları bulursunuz....

eski raporlarda vergi indirimi hakkınız yoksa,süreklide olsa bir şeye yaramıyor.bizde de vardı,yaramadı.en sonunda yeni rapor '% 40 aldk.

Üst Alt