Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 olan rapor oranım emekli olduktan sonra düşürülürse ne yapmalıyım?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam.arkadaşlar benim yaklaşık 2 ay önce aldığım %50 indirimli raporum var. yalnız 2 yıl sonra kontrol muayenesine gitmem gerekli yazıyor kararda. erken emekli şartlarımda tutuyor. şimdi emekli olsam kontrol muayenesinde hastaneden eksik oran verilirse ne gibi yasal süreç başlatılabilir?
sonuçta ortada kazanılmış bir hak olacak, yani emeklilik. ankaradan dönünce hukuki bir süreç var diye biliyorum. hastanede problem çıkarsa ne yapılıyor?

herkese teşekkürler.

Kontrol muayenesi ile işgücü kaybınızın emekliliği hak edecek dereceden daha az seviyeye düştüğü tespit edilirse, emekliliğiniz iptal edilir. Zaten kontrol muayenesinin amacı da bu.
Yalnız, burada şöyle bir ayrıntı var: Kontrol muayenesine gittiğinizde, o gün geçerli olan mevzuata göre değil, emekli olduğunuz tarihte (daha doğrusu emekliliğinizi sağlayan raporu aldığınız tarihte) geçerli olan mevzuata göre değerlendirme yapılır.
Velev ki Kurum aksi hareket ederse, hukuki süreçle hakkınızı alırsınız: http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

Halim merhaba,iki yıl sonra kontrol muayenesi hastaneden aldığın rapordamı yazıyor,yoksa vergi indiriminden yararlanmanın bahsedildiği vergi dairesinden işyerine gelen evrakta mı?

bence hastaneden alınan raporda çünkü neden derseniz benimde aynısı benimde 1 yıl sonra konturol yazıyor maliye şer koymazraporu maliyeden degil hastaneden olıyoruz hastane şer koyuyor yada hastalıga göre şer komuya biliyor

selam hakan dündar kardeş
ben hastanede heyete girdim sonra çıktım gittim.raporu bana vermediler.son halini görmediğim için bilmiyorum.ankara maliyeden gelen evrakta 2 yıl sonra vergi indiriminden yararlanmak istersem tekrar vergi dairesine başvurmam gerektiği yazıyor.şu an tereddüt ediyorum emekli olup olmamak konusunda.kontrol muayenesinde ne gibi işlemler yaptıklarını bilmiyorum.hastanemi oranı düşürür vergi dairesimi düşürür yoksa düşmez tekrar süreli rapormu verirler kafam çok karışık az kaldı kafayı bozacam emeklilik hakkı kazandımmı kazanamadımmı anlamadım gitti.

Halim merhaba,hastanenin verdiği raporun aslı gibidir olanını seni hastaneye sevk eden vergi dairesinden bir dilekçe yazarak alabilirsin.O raporda hangi hastalığına % kaç puan vermişler görebilirsin.Özürlülük ölçütü belgesinden aldığın puanla karşılaştırabilirsin.Çünkü raporda herbir hastalık gurubu ayrı ayrı kendi içerisinden puanlanıyor.
Emekliliği hak edip etmediğin konusu ise;emeklilik başvurunu yap seni emekli ederler ancak (bu yukarıda bahsettiğim konularla ilgili olarak başka hastalıkların varsa yada mevcut hastalığına eksik puan verildiğini düşünüyorsan(Bunu doktorlarla yada yakın bulduğun kişilerle karşılaştır)iki yıl sonra kontrol muayenesine seni çağırırlar.Hastalığını ispat edemezsen yada eksik bildirisen daha düşük yüzde alıp emekliliğin iptal edilebilir.
Şuan çalıştığın yerle ilişkini kesip yani işsizken emekliliğe müracaat edeceğin için emekliliğin ileride iptal edilirse işsiz kalma durumun olabilir

selam.kardeş ben emekli olduktan sonra aynı işyerinde destek pirimi ödeyerek çalışmayı düşünüyorum.gerçi patronun haberi yok.haberi olduğunda onun tek ilgileneceği şey tazminat olacaktır.tahmini 12 senelik tazminatım olabilir.benim emekli olmam onu başka türlü etkilemez.o cebinden çıkana bakacaktır.aramız bozulursa sadece tazminattan bozulur.ama şimdi olmasada eninde sonunda o parayı bana vermeyecekmi zaten.tazminatın benim hakkım olduğunu düşünüyorum.işi biraz ağırdan alıp olayları araştırıyorum.en son gözümü karartıp emekli olucam gibi görünüyor.

Üst Alt