Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 olan raporumu yenilemek istedim. %17'ye düşürdüler..?

Fuzulim

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Benim sakat olduğumu herkes bilir.
-Görünce şaşıran 3-4 Yaşındaki çocuklar, Yaşlı teyzeler amcalar, kendini beğenmiş genç kızlar, bazen yardım etmek isteyen delikanlılar, üzerimi arama gereği duymayan polisler, duasını esirgemeyen hacılar, hocalar, canım çıksın diyip acıyan dul karılar,..... hepsi bilirler sakat olduğumu.
-Hadi hepsini geç, kendimde sakat olduğumun farkındayım. 50-60 metre yol yürüyünce anamdam emdiğim burnumdan geliyor. Ter_kan içinde kalıyorum. Arabam olduğu için fazla yol yürümüyorum. Ama olaki birazcık yürümem gereken durumlarla karşı karşıya kaldığımda hayat çekilmez oluyor ve sakatlığımı iyiden iyiye hissediyorum.

Görüldüğü üzere ben harbiden sakat biriyim. Öyle böyle değil, bayağa bir sakatım. Aklı başında olanlar hatta aklı başında olmayanlar bile benim sakat olduğumu görürler, anlarlar. Hani görünen köy klavuz istemez derler ya işte benim sakat olduğumu söylemek içinde doktor istemez. işte o derece sakatım.

Ne varki bu durum 2 gün önce değişti.

Derecesi %50 ve sakatlığı süreklidir ibareli sakatlık raporumu yenilemek için gittiğim devlet hastanesinde sıkı durun benim aslında sakat olmadığımı söylediler.:cool: Önce şakayla karışık teselli yapıyorlar sandım güldüm. Hatta " hocam iyi bakın dosyalar karışmış olmasın" diye espiri dahi yaptım ama Ama doktor sert bir tavırla beyfendi sırada hasta var meşgul etmeyin diyince şok bir vaziyette dışarı çıktım. Hayret! sakatlığım sadece %17 imiş.:rolleyes:
Şimdi Devlet diyorsa bir bildiği vardır diyip kabullenmekten başka bir çaremiz varmı?
Bu konuda Fikir istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

%50 raporunuzu hangi tarihte aldınız bilemiyorum rahatsızlığınızdan da söz etmemişsiniz, ama oranlar 16 Aralık 2010 da değişti.. İyileşmeler olduğu gibi düşmelerde oldu oranlarda..

sakatlık oranı cetveli 'nden rahatsızlığınıza yüzde kaç oran aldığınıza bakabilirsiniz. Tek bir rahatsızlık olması şart değil, bütün rahatsızlıklarınıza bakabilirsiniz, örneğin ortopedik bir rahatsızlığınız varsa, göz-kulak rahatsızlığınız varsa gibi..

Ve burada da paylaşabilirsiniz.. En azından kafanızda bir oran oluşur.. Ve il sağlık müdürlüğünden itiraz edebilirsiniz rapora matbu evrağı doldurarak.. Sizi başka hastaneye sevk ederler..

Rahatsızlığınızı bize anlatırmısınız, nelerden kısıtlısınız. Size yardımcı olacak Arkadaşlar olacaktır.

En son raporum 2006 yılında almıştım oranı %50. Sol bacağım polio sekeli. sağ bacağımda da var. Sol bacağım sağa göre 6 cm kısa ve zayıf ama sağ bacağım da normal bir bacağa göre kısa ve zayıf. Son yılarda sağ bacağımda da güçsüzlük hissim arttı. (post polio diyolar) 100 metre yol yürümek benim için bayağa bir yol sayılıyor ve çok yoruluyorum. Baston kullanmıyorum ama bunun nedeni baston kullanınca elimi dizime koyamadığım için yürüyememem. Yani baston kullanmamam durumumun iyiliğinden değil daha kötü oluşundan kaynaklanıyor. Ama siz gelin bunu doktora anlatın.
Doktor bana dizden aşağı ampute bile olmadığımı söylüyor. Oysa bacaklarım sağlam ve kaslı olsa idi dizden aşağı ampute olmak, protez kullanmak şu anki halimden çok daha iyi olurdu. Çünkü şu halimle protez dahi kullanamadığım gibi bacaklarım özellikle sol bacağım çok güçsüz ve beni taşıyamıyor.
Mesela havuzun içinde suyun kaldırma kuvvetini dahi yenemediğimden sol bacağımı havuzun tabanına basamaıyorum.
Biraz fazla yürüyünce belim patlayacakmışcasına çok ağrıyor. Adım atamaz hale geliyorum. Doktorların sağlam saydığı sağ bacağımın ve dizimin feri kesiliyor, bitiyor. Ayakta 3-4 dakka beklediğimde belim aşırı ağrıyor, enerjim tükeniyor, belim ve vücüdüm titremeye başlıyor.
Korkuluğu olmayan merdivenlerden zorlanarak, duvar tutarak inebiliyorum ama asla çıkamıyorum. Hatta 20 cm den yüksek bir basamağı dahi çıkamıyorum.
İşte benim durumum bunlardan ibaret.
Sizce bana %17 vermeleri normalimi?

KRAL tüm rapor işlemlerimi halletmişim derken ne kastediyorsun?

kardeş sen çok iyimişsin bundan iyisi ne olsun daha kötülerine bile vermiyorlar neden mi şakabir yana :))

çok çok başarılı hükümet engellilerin hakından istifade etmektedir yeni mi uyandın pirimleri yükseltmesi puanları da yükseltmesi sana birşeyler hatırlatıyormu

özürlüler daire başkanlığına git raporu göster utansınlar o kadar toplantı yapıyorlar boşa yaptıklarını anlasınlar başbakanlığa git bence raporla medyayı da tak peşine belki görürler bizi

sana tafsiyem etrafındakilere anlat herkes bilsin ak parti kirlendi artık çitilemek lazım :) ben yinede ak partiye bayılıyorum şaka gibi

Arkadaşlar ALT EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI hesaplanırken tablo 3.1 deki kombinasyon kullanılıyor. Anladığım kadarıyla Bu tabloda + işareti ile gösterilen kesişim hüçrelerin ait olduğu başlıklar bir arada değerlendirilebiliyor.
Benim özür durumuma göre maximum sakatlık oranını veren:
Kasküçü kaybı (tablo 3.6 ve tablo 3.7) satırı ile kısalık sütünu kesişiminden + işareti var. Demekki ben bu tabloları kullanarak özür durumumu hesaplayabilirim.
Bu durumda;
Tablo 3.3- Alt ekstremitenin uzunluk farklılıklarından kaynaklanan özürlülük.
Tablo 3.6- Alt Ekstremitenin Kas Kuvvetinin Değerlendirilmesi. ve
Tablo 3.7- Alt ekstremite kas kuvvetinde kayba bağlı özürlülük yüzdeleri.
----
Şimdi hesaplamaya başlıyorum:
1) tablo 3.3 e göre
bende 6 cm kısalık var. Bu durumda bulunan ilk özür oranı %13

2)tablo3.6 ya göre benim durumum 1. derece oluyor.
3)buradan tablo3.7 ye geçip 1. derece bilgilerin yer aldığı sütununa bakıyorum.
Önce Tanımlar:
Fleksiyon: eklem açısını daraltma hareketi.
Ekstansiyon: eklem açısını büyütme hareketi. fleksiyon'un tersi.
Abdüksiyon: Kol yada bacağın tamamının ya da bir bölümünün vücudun dikey ekseninden yana doğru hareketi.
İnversiyon: ??? bunu anlamadım.
Eversiyon: fibularis longi kasının etkisiyle ayak tabanının laterale (dış yana) bakmasıdır.

benim sol bacağımda bu sorunların hepsi var. Ayrıca Sağ bacağımdada bir kısmı bulunuyor.
tablo3.7 ye göre sakatlık derecemi nasıl hesaplayacağımı bilemediğim için burada tıkandım. Bu konuda yardımınız bekliyorum.
Ama şunu kestirebiliyorum ki bu kombinasona göre sakatlık derecemin çok daha fazla çıkacağı kesin.
Hasılı;
Doktorlar işine geldiği gibi bir kombinasyon kullanıp engel oranlarını azaltma çabası içindeler.

arkadaşlar bu uygulamanın (balthazar) tek nedeni "erken emekliliği" önlemek ve dolayısı ile bütçede tasarrufa gitmektir... bu konuda bizi temsil eden sayın milletvekilimiz hangi çalışmaları yapıyor merak ediyorum??

Hakanaca bey Bencede sence de. Ancak bu ülkede sadece AKP değil her yer kirlendi. Kurumların ne kadar kokuşmuş olduğunu anlamak için avrupayı görmek lazım. Çünkü koyun görmemiş bazı insanlar keçiyi bu ülkede abdurrahman çelebi sanıyor. Ben avrupaya gittiğimde engelli olduğumu unutuyorum. Çünkü engel yok. Bu ülkede vatanseverler özde değil hep sözde.

Arkadaşlar yukarıda bir soru sordum ama henüz cevap gelmedi.
ALT EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI hesaplanırken sakatlık oranları cetveli nasıl kullanılıyor?
Bu cetvelde benim sakatlık oranımı yükseltecek bir çok tablo varken doktorun kafasına göre herhangi bir tabloyu kullanması normalmidir.
Yukarıdaki mesajımı okuyup cevap verirseniz sevineceğim.

Fuzulim;

Bir durum ancak bu kadar güzel özetlenebilir.
Bir örnekte ben vericem insanların durumu anlaması için,
65 yaş emeklilik getirdiler. AB de böyle diye e güzel..
Peki AB vatandaşına 65 yaş emeklilik getirirken bunun yanında neler veriyor:confused:
İşsizken maaş + kirasını elektirğini suyunu ödüyor. Üstüne iş de buluyor.
Bide engelli açısından bakalım,
Atıyorum düne kadar diz altı amputelere %40 ın altında rapor veriliyordu! AB de olsa normal diyeceğim!
Adamlar öyle bir protez yapıyorlarki normal bacağınızın fonksiyonuna yakın işlev kazanıyor.
Burda adam 2 değnekli protezsiz %40 ın altında bide sakat değilsin de:confused:.
Burda muhalefet ve iktidar yapılan haksızlıkta ortaktır arkadaşlar!.
Kimse kimseyi kandırmasın A partisi gitsin B partisi gelsinle Türkiye düzelmez...:(
Adaletin olmadığı yer er yada geç büyük bir cehenneme dönüşecektir.
Avrupa amerika cani diyoruz! Ama onlar en azından kendi halkına adil:(:(:(

Fuzulim;
Arkadaş cetvel orda sen kendi durumunu ancak kendin daha iyi analiz edebilirsin!
Yada bir başka branş tanıdık dr bulup onunla bir durum tespit yap derim. Ha bide koltuk değneğinin de + sı oluyordu sanırsam:eek:

Hedef Türkiye' deki sakatların durmunu Avrupa standartlarına yükseltmek, ancak bunun kolay olmadığı ekonomik yükününde çok ağır olduğu anlaşılınca ülkedeki sakat sayısını Avrupa düzeyine getirmek için bu dahiyane yolu buldular.
Tepe tepe kullanalım sakat cetvelini.

seviyorum memleketimi oylar verin bakalım bu filimin sonu nerye varacak

iyide bnde yeni rapor aldım 2 ay önce bn ozaman hic sesimi cıkarmıyım %55 olan raporum 60 oldu bn sükür edeyimm :))

devlet hastanesinden aldığım %63 lük sürekli raporum Ankaradan % 40 olarak geldi. sesini çıkarma tabii :) geçmiş olsun...

bakalım işe girince bizmi kac olcakk :)

aferits;

11 senedir sakatım devlet tam tersi benim sırtımdan milyar dolarlar topladı!
Sakatların devlete ne gibi yükü olucak aksine faydası var!
%3 kontenjanını bile özel sektöre yüklüyor.
Herşeye gelince para varda engellinin araç gerecine mi para yok!
Şartmı fuzuli yol yapmak para saçmak:confused: İstanbul taş patlasa 7-8 milyonluk şehirken 20 milyon oldu.
Hepsi rant için yola da ihtiyaç yok başka bişeyede illa para harcıycaksan sağlık sektörüne harcada bari bi iş yapmış ol!
Nasıl Avrupa standartı bu 2000 tl bacak protezi olurmu hiç:confused:

arkadaş neden bir daha rapor alma geregi duydunuz acıklaya bilirmisiniz. Çünkü ilk raporunuz sanıyorsam 2006 yani üzerinden cok süre geçmiş bir zaman deyil bence.

Verilecek oran 3.4'e göre belirleniyor diye biliyorum:

Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir.

Tablo_3.4.png

Tablo_3.1.png

benim raporumda % 60 tı dr yazdığında kurul % 47 ye düşürdü ankarada %35 kurula girdim tamam çık dediler benim sakat olmadığımn kararını kafalarına göremi verdiler
illa sürünmekmi gerek bu ülkede sakat olduğumuz inandırmak için ankara beni gördümü 12 rakam birden düşürdü biz çok meraklı değiliz böyle yaşamaya sokakta gördüklerinde acıyarak bakmayı biliyolaR yüzümüze iş rapora gelincemi sağlam oluyoruz
avrupada sakat köpeğe tekerlek takıp kopan bacaklarına hayata sarılmasdını sağlıyolar bunlara gavur diyolr bnizse müslümanız dimi bi köpek kadar değerimizyok
4 ameliyat oldum 1 yıl içinde her ameliyatta dahada BETER ETTİLER TEDAVİ EDEMİYOLAR AMA SAKATTA DEMİYOLAR
BİZİM Bİ ADIMIZ VARMI LANET OLSUN BÖYLE ADELETE. BİZİM SUÇUMUZ NE ACABA SUÇUMUZU SÖYLİCEK BİRİ VARMI

Bülent bey tablo3.4 kullanımı dediğiniz gibi tek başına kullanılıyor. zaten bu durum tablo 3.1 de öyle gösterilmiş. Ancak tablo 3.1 e göre sakatlık oranı hesaplanırken mantıken hastanın sakatlık oranının en yüksek çıkaracağı kombinasyonun kullanılması gerekir.
Çünkü Örneğin; Bacak kas gücü olmayan, bacağında kısalık olan ve hatta ampute olan birisini düşünün. Bu kişinin bunca sorununa ilaveten yürüyüş bozukluğu da var diye sadece yürüyüş bozukluğundan dolayı değerlendirip raporunu düşük çıkarmak adaletsizlik olmazmı?
Ya da şöyle bir örnek vereyim: bacak kasgücü yerinde olup tek sorunu yürüme bozukluğu olan bir kişi ile bacaklarında kasgücü olmayan ve yürüme bozukluğu olan diğer bir kişinin sakatlık dereceleri aynı olabilirmi?
Buna benzer olarak Tekerlekli sandalyedeki biri için (mesela sizin için) örneğin Tablo 3.3 kullanılarak (bacak kısalığı) rapor vermek istenirse sizinde sakatlığınız %0 çıkar.
İşte bende diyorum ki benim sakatlık oranımın tablo 3.3 ve tablo 3.7 ye göre belirlenmesi gerekir.
Hasılı Sakatlık oranlarının doğru hesaplanmadığına eminim. Bunun nedeni bazı doktorların yeterince eğitim almamaları olabilir.
Bakınız tablo 3.7 de bacağı ileri, geri, yana hareket ettirememe gibi bir çok rahatsızlık için ayrı ayrı sakatlık oranları belirlenmiş. Bu oranlar baltazar formülüyle hesaplanıp sakatlı oranları çıkarılmasından bahsediyor. Ancak bu tablonun nasıl kullanılacağını bilmediğim için bir türlü hesap yapamıyorum.
Bakın Düşündürücü bir nokta daha var.
Ben rapor almaya gidince numaradan çift koltuk değeneği ile gitseydim (ki numarada sayılmazdı çünkü çoğu zaman kullanma ihtiyacı hissediyorum) bacaklarımın kas gücü ve kas durumu ortada iken, her iki bacağımda ileri derece polio sekeli var iken bu koltuk değneklerini günlük hayatta kullanmadığımı kim nasıl ispat edecekti? Gizli kamerayla beni takibemi alacaklardı?
Hem ayrıca zorlanarakta olsa, 25 metrede bir dinlenerek gezmeyi koltuk değneği kullanmaya tercih ediyorsam bu benim sakat olmadığım manasınamı geliyor? Mecburmuyum koltuk değneği kullanmaya? Böyle bir kanunmu var? Sn doktorlar sadece iki tahta parçasına bakıpmı sakatlık oranını belirliyolar?

Mrh,
Benim anlamadığım raporu aldığın tarihteki yönetmelik ne ise o geçerli değilmidir.
Şimdi yönetmelik değişti diye daha önce haketmiş olduğum hakkım yok olabilir mi ?

2006'da % 40 rapor aldım vergi indirim belgem var. Emekli olana kadarda ikinci bir rapor almadım ve bu ekraklar ile emeklilik için başvurduğumda bana git yeniden rapor al ( 4a-SGK için söylüyorum ) sonra bakalım diyebilirler mi ?

Bu siteden takip ettiğim kadarı ile insanlar ikinci bir rapor alıp mağdur olmaktan korkuyor. Çünkü genel sonuç ve kaanat bu yönde. Bence asıl bu konuya dikkat çekmek gerekir. ilk raporu ne ise ( sürekli raporu olanlar için söylüyorum ) o olmalı diye düşünüyorum.

arkadaş neden bir daha rapor alma geregi duydunuz acıklaya bilirmisiniz. Çünkü ilk raporunuz sanıyorsam 2006 yani üzerinden cok süre geçmiş bir zaman deyil bence.
Ehliyetime otomotik vites araç kullanabilir ibaresi ekletmek için trafik tescil merkezine gittim. Oradaki görevli raporu yeniletmem gerektiğini, bundan sonra raporların en fazla bir senelik olması gerektiği şeklinde bir genelge yayımlandığını bana söyledi. Bütün raporların yeni sisteme göre güncellenmesi şartı getirilmiş. Ve ayrıca bazı kurumlarda bir senelikten fazla rapor kabul edilmiyomuş. (trafik tescil memurunun iddiası böyleydi)

Allah bu sistemin tepeden tırnağa belasını versin

Bu kapitalist sistemde insan hakları ve özgürlükler ancak vergisini ödeyen parası olan güç sahibi olanlara haklar tanıyor. cBu dinsiz laik devletler neredeyse herkesi maf ettiği gibi şimdide biz özürlüleri hedef alıyor .Allah islam devletini nasip etsin kafirlere benzemeye çalışmakla kafirlerin sistemleriyle halkını yönetmekle ne refah olur nede istikrar olur

Fuzulim;

O zaman nerde kaldı sürekli raporun espirisi. 2006'dan bu yana yanlış bilmiyorsam 3 kere yönetmeliği değiştiren zihniyet bunu daha fazla ve ulaşılması zor bir hale getirebilir.

arkadaşlar bu devlet 5 adım geriler ama bir adım ilerlemez;avrupa diyorlar avrupanın 10 da biri olmaz bu ülke ssk ödüyoruz primini doldur yaşı bekle yani bedava devlete vergi öde ama akkıllı devlet ne yapıyor yaşı ileri cekti ki ölüm yaşı biraz daha düştü benim emekli olacağım filan hayal ama devlete her ay 350 tl ssk primi yatır.onu gectik hastahaneye git ilaçlara para ver dr kontrolü için 8 tl ver nerde bu ssk özelliği bedava para bana göre devlete verilen,ama özürdilyorum biz insanlar koyun sürüsü gibi kimse sesini cıkarmıyor emeklilik 65 cıktı kimsede tık yok ağzını silip oturyor herkez.adamların tuzu kuru,kendi tanıdıklaı olsa aralara dayılar girse emin ol bedavaya emekli olan vardır bu ülke kul hakkı haram kalktı artık böle giderse halimiz duman

bu arada: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lilik-icin-yeterli-oranda-rapor-alamiyor.html

Üst Alt