Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 oranlı raporum ne işime yarayacak?

mustafatekin

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar ben hastaneden yüzde 50 rapor aldım aldığım rapor benim ne işime yarıyacak şuan nereye götürmeliyim o raporu ne yapmalıyım ben direk devlet hastanesine gittim heyetten aldım yuzde 50 şimdi nasıl bir süreç izliyecem arkadaşlar acil yardım lütfennn

benim merak ettiğim ben hiç bir yerden sevk almadan direk d.hastanesinden %50 rapor aldım bu rapor ne işime yarıcak vergi indirimine bu rapor geçiyomu sev almak mı lazım

Selamlar raporunuzla vergi dairesine başvurun yapılacak incelemeden sonra (ortalama 5 ay) vergi indirimi oranınız belli olacak.İşyerinizden çalıştığınıza dair yazı ve Raporun aslı ile başvurun, aslı gibidir kabul edilmiyor.Engelli kartınız için başvuru yapın ,engellilere tanınan indirimleri de Melek Hanım ım dediği gibi linkten ulaşabilirsiniz..

5 ay incelenecekmi rapor tam anlıyamadım sırasıyla raporu vergı daıresıne goturdum onlarmı ısyerınde calıstıgıma daır belge ısteyecek yoksa rapor ıncelendıkten sonramı isteyecekler çalıştıgıma dair belge

Sonuç olarak kimlik için aldığım raporumla;
Vergi indirimi için başvurdum.Görevli 1 ay başvurularını vermişler yani başvuru tarihine 4 ay koymamı söyledi.(Noter onaylı suret ile ) (Cevizlibağda yeşilkunduranın 7. katı )
Özlük kimlik kartı için başvurdum.20 gün içinde alacağım.(Aslı gibidir hastane başhekim onaylı)(MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ TOPLUM MERKEZİ Ataşehir-İstanbul)
İett ulaşım kartı aldım. (Raporun aslını gösterip geri aldım)(Kadıköy - Hasanpaşa )
İşkur kaydı yaptırdım.(Raporu tarayıp sisteme soktular rapor vermedim.) (Kadıköy-İşkur )

Yani sonuç olarak bunların tamamını kimlik kartı alabilir ibareli raporla yaptım.

vergi indirimine başvururken işyerinden yazı ve orada hazır matbu bir dilekçe dolduruyorsunuz ve ile göre değişir ama ortalama 4/6 ayda Ankara dan sonuç geliyor..

%40 üzeri raporunuzla toplu taşıma indirim kartı telefon internet su gibi hizmetlerden indirimli olarak yararlanabiliyorsunuz ayrıca sosyal durumunuz uygunsa 2022 yardımı alabiliyorsunuz hatta vodofon trcl avea gibi telefon şirketlerinin engelli indirim tarifelerinden de faydalanabiliyorsunuz geçmiş olsun

teşekkür ederim peki hiç bir şirkette çalışmıyorum diyelim vergi indiriminde bulunamayacakmıyım illaki çalışmakmı lazım

Vergi indirimi, çalışanların aylığından kesilen verginin engelli olması nedeniyle indirim kazandırır. Bunun için çalışmanız ve çalıştığınız yerden yazı ile başvurabilirsiniz.Ama arkadaşlarında dediği gibi engelli kartının imkanlarını kullanın.

ben şu an toplu taşım araçlarında indirimden faydalanıyorum yarında internet ev sabit telefon için başvuruda bulunucam şehirler arası yolculuklarda da bu indirim uygulanıyormuş sanırım.

arkadaşlar acil cevap lütfen aldığım yüzde 50 raporla vergi dairesine gittim işlem yapmadılar çalıştığın yer neresi dediler bende ankarada görünüyorun ama denizlide oturuyorum ankaraya gitmen lazım dediler şirketin bağlı bulundugu vergi dairesine arkadaşlar kendimmi gitmeliyim yoksa raporu muhasebeciye mi yolluyum özürlü kimlikkartı ilçeden alınıyomu yoksa ilemi gitmem lazım bide ben şimdi vergi indirimi almasan rapor 1 2 yıl sonra geçerliliğini kaybedermi

selamlar ,çalıştığınız kurum , işyeri nereye bağlı ise oranın vergi dairesinden siz başvuruyorsunuz.Başvuru sırasında raporun aslı yada noter onaylı örneği ile orada size matbu bir dilekçe doldurtacaklar.. Özürlü kimlik kartında ilde ki aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayın sorun yine de ama bence ilden almanız lazım..

arkadaşlar verdiyiniz bilgiler için çok teşekkür ederim son olarak şimdi ben vergi indirimi almasam 2 yıl sonra aynı raporla alabilirmiyim yoksa tekrardan rapormu almam lazım raporum %50 sürekli ömürboyu şimdiden çok teşekkür ederim

ben bugün aradım raporum 2010 a ait dedim olur dediler sürekli ise.. tel açın derim..

Üst Alt