Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 oranlı vergi indirimim var. SGK beni yeniden hastaneye sevk etti..?

Seyyaholdum

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Neredeyse bunalım geçiricem.Lütfen beni aydınlatın.Geçen yılın sonunda vergi indirimi başvurusu yaptım.Daha önce,ameliyatla midemin tamamen alındığı ve iki kez % 70 rapor aldığım Aydın devlet hastanesine sevk istedim,aynı hastane bu sefer % 25 vermiş.Ankara,bu hastalığa göre bu oranı çok düşük görmüş ki,beni yeniden hakem hastane olarak Denizli devlet hastanesine sevk etti.Oradan % 50 aldım ve Ankara bunu aynen onayladı ve raporum Aydın maliyesinden iş yerime geldi.Bu raporla ve maliyenin yazısıyla AYDIN SGK ya malulen emeklilik için başvurdum,iki hafta sonra bugün postayla bir zarf geldi,sanki sıfırdan başlıyormuşum gibi sağlık kurulu raporu için beni Üniversite hastanesine sevk ediyorlar.Dünyam yıkıldı.Moralim sıfır.
Ankara'nın onayladığı rapor hiçe sayılabiliyormu.Benim çektiklerim boşunamıydı.Bu kabustan uyanmak istiyorum.Beni aydınlatırsanız sevinirim.Şimdi ne yapmam gerekiyor.Şimdiden teşekkür ederim.

sizin olayınızda zaten en başından itibaren karışıklık var..rahatsızlığınız nedeniyle iki farklı hastane farklı oran verince Ankara haliyle arada kalmış emeklilik için.. o %70 lik rapor süreli miydi ? toplamda 4 kez sağlık raporu almışsınız sanırım değişen durum ve itiraz nedeniyle ..Tüm bunları görünce son kez net bir cevap için gönderiyorlar demek ki ...hemen pazartesi telefon açın sorun netleşsin..

Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Siz en son yazınızda tarım bağ-kur lu olduğunuzu söylemiştiniz şimdi kuruma malulen emekli müracaatı yapmışsınız kurumda protokolü uygulamış malulen emeklilikte kurum sevki yapmak zorundadır ve yapmışta yeniden rapor alacaksınız alacak olduğunuz rapor 60% ve üstü olur ise malulen emekli olacaksınız. Anılan orandan aşağıda bir oran alır iseniz 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olacaksınız.

Cevaplarınıza teşekkür ederim.
Ameliyatım 1994 te oldu.ilk aldığım rapor 1997,ikincisi 2003 ve ikisi de sürekli.En son aldığım % 50 rapor da sürekli.
% 25 verilen raporu sanırım saçmalamışlar.Aynı hastane veriyor ve 1 yıllık diyor.Total mide demek süreğen demek.
Tarım bağkurlu iken olan geçti.8 aydır sigortalı olarak çalışmaktayım ve vergi indiriminde maliye sevk ediyor.sanırım kuralına göre yaptım herşeyi.pazartesi nereye telefon açmalıyım netleşmesi için ?
Rapor almanın ne kadar eziyet olduğunu başına gelen kardeşlerim bilir.Bu yüzden kahroluyorum.

Siz Usul hatasi yaptiniz. Malulen emekli olmak icin sizi SGK sevk etmeliydi.

Aldiginiz rapor ise Vergi indirimi icin.. Vergi indirimi ile emeklilik farkli , malulen emeklilik farkli.

Sigorta acilis , prim gun sayinizi yazarsaniz ve en son odenen 7 yillik primin gununuzun hangi kurumdan oldugunu bildirirseniz , belki hic malulluk icin ugrasmadan emekli olabilirsiniz.

Anladigim kadar ile Tarim Sigortaliyken 8 aydir 4a (SSK) li oldunuz. Sayet boyleyse durum ,SSK sartlari ile emekli olamazssiniz.

Bilgilerinizi tam yazin , yanitlayalim.

Haklı olabilirsiniz.Bilen bir muhasebeci arkadaşa doldurttum formu.Dediğiniz gibi o hata yapmış olabilir.
2012 eylül sonuna kadar 4,5 yıl tarım bağkurluydum.tarım sigortalı değil.2012 ekim başından itibaren ssk lı çalışıyorum hala.
o arkadaş ''işten çıkışını alma,alırsan tarım bağkurlu görünürsün,iş karışır''dedi.eski raporları da koyalım içine dedi.dediğini yaptım.
1991 ocakta esnaf bağkur ile başladım.toplamda bugün itibariyle 4100 günüm var.ssk olarak 755 gün ama son 7 yıl içinde
toplam ssk 255 gün.yaşım 48.yani normal emeklilik şu an olmuyor sanırım.en son raporu Denizli'den 24.12.2012 de aldım.
çok mu karışmış benim durum.nasıl düzeltebilirim.

Malulen emeklilik başvurusu yaparak hatalı davranmışsınız sanırım.
Prim ve süre olarak vergi indirimi ilke erken emeklilik şartlarını taşıdığınız görülüyor,başvurunuz malulen emeklilik değil,erken emeklilik için olmalıydı.
O zaman hiçbir rapor ve sevke gerek kalmadan mevcut vergi indiriminizle emekliliğiniz onaylanırdı.

cevap için teşekkür ederim.
şimdi ben bu başvuruyu geri çekip yeniden erken emeklilik için başvurabilir miyim ?

bu arada belki önemlidir diye yazıyorum,sevkte şöyle yazıyor:
Söz konusu iddianın tespit edilebilmesi için 5510 sayılı kanunun 95.maddesi gereğince
sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi gerekmektedir.

evet kardeşim malulen emeklilik dilekçenizi durdurabilirsiniz aynı şekilde benide ünversite hastanesine sevk etmişlerdi ben sgk nın sevk ettiği servise yeniden bazı rahatsızlıklarım nedeniyle kendim yazdığım dilekçe ile emeklilik baş vurumun durdurulmsı veya iptal edilmesi diye dilekçe yazdım kabul oldu sizde yapa bilirsiniz şu an vergi indiriminden emekli olmak için uğraşıyorum

Son 7 yildaki prim gunlerinizin cogu Bagkur.. Yani Bagkur sartlari ile emekli olacaksiniz.

% 50 engelinizin oldugunu varysayarsak 16 yil 4320 gune tabi olursunuz. Yani 220 gun daha prim odemeniz gerekir. Veya askerlik borclanmasi yapabilirseniz askerlik borclanin.

Diger yol. SSK Sartlari ile emekli olmaniz : Fakat bu zor olan.. Cunki son 7 yil icinde odenen SSK (4a) priminiz 255 gun. Bu gunleri 1260 cikarmaniz gerekir.

Mantikli olan yol Bagkur..

mesajlarınıza teşekkür ederim kardeşler.
bugün bu karışıklığı araştırdım ve vergi indiriminden emekli olmam için son 1260 günümü ssk lı olarak çalışmış olmalıymışım.bunu bilmiyordum.
başvuruyu yaparken kurumdaki adamlar (üstünkörü görev yapıp maaş alanlar) bizi uyarmıyor,kafasınca ''git bidaha rapor al'' diyorlar.
en az kaç oran almam lazım ki sorunsuz emekli olabileyim diye sordum,onu İzmir belirliyor dediler.çıldırmamak için hemen uzaklaştım oradan.
şimdi sorum,bu 1260 gün meselesi doğrumu vergi indirimi ile olsa da.ve bağkurdan 4320 gün ile olmak istersem,eksik olan 220 günümü
ssk lı olarak doldurabilir miyim yoksa bağkura mı girmem gerekir yine.ve bunun için tekrar sevk mi olurum rapor için,yoksa son raporum işe yarar mı ?
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Evet, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir.

Emekli sandıgı olursa gine aynımı oluyor

Üst Alt