Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 oranlı yeni rapor aldım. 16 yıl sigortam 3900 primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

Mako1453

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Selamün aleyküm arkadaşlar ben yüzde 50 raporu dün aldım sadece engelim gözden ve her 2 göz 0.1 0.1 şimdi 3900 günüm var 16 yıl hizmetim yeni sisteme göre emekli olabilir miyim ayrıca rapor yeni ya SGK tekrar heyete sevk eder mi sizce

Emeklilik zamanı geldiğinde sigortaya sorarsınız belki bir ihtimal yeni rapor olduğu için kabul edilebilir belki ancak yeni olacak emekliler işe giriş tarihleri ne olursa olsun iş gücü kaybı oranlarını bakılarak emekli edilecek emeklilik onayını SGK kurumu kendi kurulu onay verecek

@Mako1453,

SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanının düzeyine göre aşağıdaki tabloya tabisiniz emeklilik için. Emeklilik zamanında SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıya sahip rapor alabilmelisiniz.

19.01.2009 +

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Bu tabloya göre ve yeni hasta listesinde 0.1 göz derecesi ağır engelli geçiyor galiba şartlar uyuor pazartesi veya salı günü dilekçe verecem bakalım ne olacak

@Mako1453,
Bizide bilgilendirirseniz sevinirim

Emeklilik başvurusu yapmaya il SGK ya mi gitmemiz gerekir yoksa işyerinin bağlı olduğu SGK ya mi gideceğiz bilgisi olan soylebilir mi

Merhaba arkadaşlar
Cuma günü heyete girdim yüzde 45 raporum vardı 50 yapmak için doktor
+4.00 -1.0/10 ile 0.1
+5.00 1.0/115 ile 0.1
Şimdi bu ne demek doktor yüzde 50 yazdı ama heyete başka doktor girdi sizde yüzde 50 verir mi

Merhaba arkadaşlar ben cuma günü sadece gözden 50 rapor aldım sürekli SGK emeklilik için gitsem tekrar hastaneye mi sevk edecek yeni rapor çıkartmam için

Demin 170 aradım 2 yillik süreli ve 58 oran dedim. Şuan emekli olsam 2026 yilinda kontrolüm var dedim bu zamanda eski yaşaya mi yeni cikacak yasaya tabi olurum dedim 2026 yilinda şuan onu kimse bilemez dedi içeriği daha elimize ulaşmadı dediler ama bakıyorum yine altını çizerek söylüyorum ya nasıl kesin konuşuyorsunuz burdaki insanlar yada kurumlarda calisan müdürler salak bi sizleri akıllısınız anlamadım o yüzden kardeşim lafim sana deil ama burda yazılan lari ciddiye alma bence

Merhaba arkadaşlar dün yüzde 50 rapor aldım sürekli bugün SGK gittim sadece engelli raporumu verip 1 forum doldurdum ve evrak kayıt a verdim bakalım ne olacak 16 yıl 3914 günüm vardı

@Mako1453,
Hayırlı olsun bende ablam için başvuruda bulunacağım sağır dilsiz 4 ay önce alınmış raporu var 52 oranli alırken konuşmadan oran yazılmamış itirazda bulunmadık 16 yıl ve. Prim 4 Şubat'ta doluyor 16 yıl elimdeki rapor işimizi görüyor mu yoksa sevk mi alalım muhtemelen yeni rapor 60 üstü çıkacak ne onerirsiniz

Üst Alt