Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 50 Özürlü Raporumla Memurluğa Başladım. Ne Zaman Emekli Olabilirim ?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
33
2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının Engelliler için açtığı sınava girdim ve sınavı kazandım. Sınav sonucuyla 13.09.2010 tarihinde Ankara da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda kadrolu ve özürlü memur statüsünde işe başladım. 13.09.2010 tarihinden önce hiç bir yerde çalışmadım. 25.08.1982 doğumluyum. Sağlık KuruluRaporumda Özür oranım % 50 diye yazıyor. Size sorum % 50 özürlü oranıyla kaç sene sonra emekli olacağım. Çevremde bazı kişiler bana 18 bazı kişilerde 20 sene sonra emekli olacağımı söylüyorlar bu kafamı karıştırdı.

Sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.

1 Ekim 2008'den sonra ilk defa işe başlayanlar şu tabloya göre emekli edilir:
2008_sonrasi.PNG

buna göre emeklilik talebiyle kuruma başvuru yaptığınız zaman sizi hastaneye sevk eder, o zaman % kaç alırsanız ona göre emekli edilirsiniz.

Benim raporumda geçerlilik tarihi sürekli yazıyor. Ben emekli olacağım zaman hastaneye sevk edilmemem lazım.

Raporumu 2009 yılında aldım.

Her seferinde rapor için hastaneye sevk edilmem çok anlamsız ve çok saçma şey.

1 Ekim 2008'den sonra sigorta girişi olanlar alıyorlar emeklilik zamanı geldiğinde.

Ben memurluğa başladığım 13.09.2010 tarihinden önce hiç bir yerde çalışmadım.

erbin, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ancak özürlü emeklilğine başvuru yapabiliirsiniz, yani ''2026'' tarihinde

Benim de benzer bir duumum var aslında Benim rapor oranm %45 ilk sigortalı olduğum tarih 2004 askerlik dahil deil sgk da 1650 günüm var 5,5 yıldır da devlet memuruyum muhtemel emeklik tarihim nedir?

1650 gün + 450 gun askerlık 1900 takrıben çalışmışlıgın var :: 4000 gün ediyor 4100 gün oldumu emeklılıge başvurabılırsın once işreindeki saymanlıga basvuracan senı malıyede gelir vergisine yonlendırcek yazıyla sonra sgk genel müdürlüğüne ılekcen gidecek ve emeklı olacan sıkıntı yok

Üst Alt