Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 özürlülük raporum var. Babam Bağ-Kur'lu. 2022 maaşı alabilir miyim?

eryener

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
mrb kalp damarlarında genişleme (WOLF PARKİNSON WHİTE) hastasıyım ankara hacettepe üniversitesinden %50 özürlülük raporu verilecek. bu rapor ile bana maaş bağlanır mı?
Bir de ben 18 yaşımı doldurmadım, babam bağkur'lı olarak çalışıyor. bu durumda ben maaş alabilir miyim? ne yapmam lazım, nereye başvurmam lazım?
Bu rapor ile ben ne yapabilirim?
ilginize şimdiden tşk ederim.

2022 maaşı alabilirsin.Bunun için bulunduğun İl deki Mal Müdürlüğü'ne başvuracaksın.

Babanın geliri, daha doğrusu haneye giren gelir önemli. Sana düşen kısım (hanedeki genel giderler düştükten sonra) 83 YTL'den azsa, baban bağ-kur'lu da olsa 2022 maaşı alabilirsin

Babamın bag-kurlu ve mal varlığından nasıl maaş alacam?

Benim yeğenimin durumunu size açıklıyorum bilginize ihtiyacımız var şimdiden tşk ederim
1.babası maliye ye kayıtlı iken bag-kurlu olmuş 1992 den beri kayıtlı olmuş 2001 yılına kadar 2001 den sonra annesinin üstüne alındı maliye kaydı annesinin üstüne alındı annesi bag-kura 7 yıl hizmeti olarak bağkura borcu kağıdı geldi 27 milyar biz yatırmadık babası maliye kaydını bakkal kaydı ile basit usul maliye kaydı yaptı ve annemin sğlık karnesini aldıçocuklarıda babasının üstüne kayıtlı hasta devamlı ilaç kullanıyor diye raporu var bu durumda babasının üstünde transit(özel p 100), (traktör, taksi, tarla),parantez içindekiler bizim değil ama babamın üstüne kayıtlı babamın mal varlığı bi bakkal 25 m kare bi 2 ev ama biri boş tarla var bi arsa var bu durumda yeğenim %50 özürlü raporu var hacettepeden alınmış bu durumda buna nasıl maaş alınacak.
2. Ben özürlü olduğumdan anne- babaya erken emeklilik hakkı var mı?
3. Mal beyanname formunu nerden nasıl alacak?
4. Vergi indiriminden faydalanabilir miyim? Benim üstümden babam maliye kaydından dolayı.
5. Bu mal varlığının benim için her hangi bi zararı olur mu?
6. Bi bakkal geliri transit ile de bakkal a erzak alıp getirmek için kullanılıyor
7. Yaşım 18 den küçük olduğu için maaşımı annem mi alacak babam mı? Nasıl başvuru yapılacak?
8. Ankara dan 10 gün sonra özürlü raporu alacam o raporu mal müdürlüğüne versem olur mu? Mal müdürlüğünün hastaneye sevk etmesi mecburi mi?
Bu sorduğum soruların maddeler halinde bize cevap yazarsanız seviniriz saygılarımızı sunarız.

2022 maaşından yararlanmak için,Ailede kişi başına düşen gelirin 82 TL yi geçmemesi lazım.Bunu hesaplarken kira,mutfak masrafı,v.b tüm giderleri çıkarıp geriye kalan parayı Aile bireylerine bölün kişi başına düşen para 82 TL yi geçmiyorsa 2022 maaşı alabilirsiniz.

Yeni Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası kanununa göre “Ağır Engelli” çocuğu olan ve çalışan annelere erken emeklilik hakkı var.
Ağır engelli isen annen böyle bir haktan yararlanabilir...

Yaşın 18 den küçük olduğu için maaşını annen yada baban alır.

Mal müdürlüğünün seni hastaneye sevk etmesi lazım.

eryener;

sadece wpw sendrom için mi yuzde elli verdiler

Üst Alt