Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 rapor ile vergi indirimi alabilir miyim?

Utku61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardiyoloji %50 surekli raporum ile vergi indirimi alabilirmiyim..emeklilik icin şartlarım uyuyor

Oranı düşürmeleri söz konusu olurmu acaba

@Utku61 :) hayırlı olsun mu denir?

Düşürülmez o halde, şimdiden kolay gelsin. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim.inşallah hersey yolunda gider..bu hafta vergi dairesine başvuru yaparım hatta belki yarın..ama ne zaman sonuçlanır bilemiyorum

Yaklaşık 40 gün içerisinde cevap gelir.

Başka hangi haklarım var

Bu platform bana çok şey ogretti emegi gecen herkese cok tesekkur ederim

her halde kural değişti.vergi indirimi şimdi alsanız dahi emekli zamanınız geldiği zaman tekrar vergi indirimi için başvuruyorsunuz

Vergi indirimi alırsam emekli olurum diye düşünüyorum 1998 ise giris ve 4400 civarı odenmis gunum var

Utku61
Evet vergi indirimi alsanız emekli olursunuz, vergi indirimi bir kez alındıktan sonra 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olup, ssk'dan emekli olacaklar için tekrar alınmaz ve tekrar rapor da istenmez. Elinizdeki raporla vergi indirimine başvurup yanıtını olumlu olarak aldıktan sonra emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Bugun vergi dairesine basvurumu yaptim.engelli kartı icinde evraklarimi verdim

Bu her durumda geçerli değil, engel oranınız değişiklik gösterebilen hastalıklarda oransal bir değişim veyahut süreli yararlanmaya karar verilebilmektedir.

%50 raporla emeklilik başvurusunda bulundum. Süreç nasıl ilerler?

%50 vergi indirimim ile emeklilik başvurusunda bulundum 30 nisan 2018 de internette gelen evrak beklemede görünüyor..nenkadar sürer acaba

Utku61

bu ay sonuna veya 5 hazirana kadar sonuçlanır diye düşünüyorum. internetteki bilgilere aldanmayın. o bilgiler işlemlerin 10 gün gerisinden gelir. ben ilk maaşımı aldığımda evrak takibinde hala işlemde gözüküyordu.
zaten 01 mayıs itibariyle maaşınız birikmeye başlamıştır. haziran ayı başında e devlette yeni emeklilerin ek ödemeleri çıkar.
kontrol edersiniz.
hayırlı olsun.

Teşekkür ederim

Ilk maaşımi hazirandami temmuzdami alabilirim

Merhaba,
Şubat ayı içerisinde başvuru yaptınız galiba Ankara dan ne kadar sürede evrak geldi

Utku61 merhaba,
Sizin Ankara'dan onayla, e-Bildirge'nin gelmesi arası kaç gün sürdü.

Ankara dan onayla e bildirgenin onayı arası 2,5 ay değil toplam süre 2,5 ay galiba.13 Şubatta vergi dairesine başvuru yapılmış gözüküyor.Aslında süreci Utku61 yazarsa daha açıklayıcı olur güncel bir bilgi yok çünkü forumlarda.
Ben 27-04-2018 de vergi dairesine başvurdum 30-04-2018 kocaeli evisste Ankara ya gönderildi yazıyor.04-05-2018 te Ankara yı aradım evrak daha bize gelmedi 3-4 günü buluyor bize gelmesi dedi.

Evet toplam süre 2 bucuk ay

12 nisanda gib e gelmis...20 nisanda gib den vergi dairesine gönderilmiş..

Arkadaşlar durumumla ilgili güncelleme yapayım istedim,

24-05-2018 Perşembe günü itibariyle vergi indirimi e-bildirgesi iş yerime ulaştı. Aynı gün Unkapanı SGK'dan emekli olabilir yazısını aldım. Bu işe başladığım andan itibaren süreç aşağıdaki gibidir.

04-01-2018 İstanbul vergi dairesine başvuru
02-02-2018 Hastaneden raporun İstanbul vergi dairesine gönderilmesi
02-03-2018 İstanbul vergi dairesinden Ankaraya gönderme
17-04-2018 Ankaradan onay ve İstanbul vergi dairesine gönderme
24-05-2018 E-bildirgenin iş yerine gelmesi
24-05-2018 Unkapanı SGK dan emekli olabilir yazısının alınması

Fatih bey öncelikle hayır olsun e tebligatla gelmiş aynı anda evistede görünüyormu acaba tekrar hayırlı olsun

Edevlette emeklilik kaydı çıktı ama ücretlerin hepsinde sıfır yazıyor benim

Üst Alt