Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 rapora evde bakım maaşı bağlanır mı?

Elifnazz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 22 aylık bebeğim var %50 otistik bulguları taşıyor diyor 2022 maaşına başvurdum gelen memure hanım Bayrampaşa sosyal hizmetlere başvur dedi evde bakım maaşı için ordan aylık veriliyor ama %50 lik rapora verirlermi bilmiyorum dedi sizlerin bilgisi varmı başvurmalımıyım lütfen yardımcı olurmusunuz.

bebeğiniz için hastaneden aldığınız ya da alacağınız sağlık kurulu raporunda ağır engelli yazıyor ve gelir kriterlerinizde tutuyorsa başvurabilirsiniz

Elifnazz rapor oranı uygun. ama evde bakım aylığı için engelli raporunda "ağır özürlü" kısmının evet olması şarttır. raporunuzda ağır özürlü ibareli rapor varsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurunuzu yapabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.2022 maaşına başvuru yapmıştım ordan gelen bayan önermişti evde bakım için başvur %50 ye veriyorlarmı bilmiyorum ama demişti ağır özürlü kısmında hayır yazıyor başvurmama gerek yok ozaman.

Elifnazz
raporunda ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli değilse maalesef evde bakım aylıgından yararlanamaz. evde bakım aylığı için % 50 ve üstü ağır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu raporu şarttır.

Üst Alt