Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporla iş başladım. Rapor oranım artınca malulen emekli olabilir miyim?

simge_k

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 2008 haziran ayında % 50 derece ile engelli 4a statüsünde işe başladım. 10.2011 tarihinde tekrar işe başladığımda raporumun derecesi % 68 oldu ve yakın zamanda vergi indirimi için başvurdum, bu ay kabul edildi. Bildiğim kadarı ile ilerleyen bir hastalığım olduğu için 1800 iş gününü doldurduğumda hastaneden çalışamaz raporu alırsam; emeklilik için başvuru yapabileceğim, şuanda 1200'e yakın toplam günüm oldu. Bu bilgi doğru mudur?
Bir de emelilik maaşı hesaplanması ile ilgili bildiğiniz bir hesap cetveli var mıdır? Teşekkürler.

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. "Kas hastası biri ilk sigortalı olduğunda % 55 raporlu olsun. İlerleyen zamanda bu oran % 60'ın üzerine çıkarsa, bu kişi malul sayılır ve -prim ile sigortalılık süresi şartları da tamamsa- malulen emeklilik talebinde bulunabilir. Bu zaten çok net bir kanun maddesi. Ama sgk kaybedeceğini bile bile işi mahkemelere bırakma yolunu seçiyor! Bir kişi bile emekli olamazsa kazanç sayıyor olsa gerek!" açıklamanızda tam olarak örnek oldu. Benim sigortamın başlamasından bu yana 1 senelik bir çalışmama sürem var, o 1 seneyi dışarıdan ödeyerek kapatabilir miyim? Şuanda aktif olarak çalışıyorum ve sigortam yatıyor.

Eğer sigorta için tahakkuk etmiş bir prim borcu yoksa geçmişe ait, bugün geçmişteki boşluklar için ödeme yapıp prim günü kazanmak mümkün değil.

Ve unutmayın, primler arasına bağkur girerse, emekli maaşları düşük oluyor.

Üst Alt