Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporla işe girdikten sonra oranın artması ile emeklilik..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
194
ufukalp ve oturan boga cvp verirseniz sevinirim sigortalı olmadan önce %50 raporu olan biri sigortalı olduktan sonra engelli hakkıyla emekli olmak istese %60 rapor alsa emeklilik yılı gün ve süresi kaç yılda olur bilgi verirseniz sevinirim emekli sandıgı mensubu kişi

paranoya - işe giriş tarihi ve vergi muafeti aldığı rapor oranı önemli %50 vergi muaflığı almış ve sonra eng oranın da değişiklik olmuşsa, hastaneye gidip hastalığımın ilerlemesinden dolayı eng oran tespit raporu alma şansın var... büyük ihtimal vergi dairesine hastalığın ilerlemesinden bir dilekçe yazıp ve yeni aldığın eng oran tespit raporun la vergi muafetine müracaat edebilirsin büyük ihtimal...
not: 1 - arkadaşım işe %40 grip (vergi muaflığı vardı) sonradan eng oran tespit %85 çalışamaz raporu alıp malulen emekli olmuştu...
2 - ben de aldığım bir rapora itiraz etmek için gittiğimde oran tespiti gibi bir şeyler söylemişlerdi

Emekli sandıgında vergi indirimi olmaz

paranoya

Rahatsızlık ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı gerektirecek düzeye ulaşırsa, kişinin 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primi de varsa, malulen emeklilik mümkün.

malulen degil o boga engelli hakkıyla diyorum

normalde 3960 gün ve 15 yıl sigortalılık süresiyle olması gerekirken bazı konularda o boga 16 yıl olarak degerlendiriliyor deniliyor sgk nın uygulaması böyle deniliyor hangisi dogru kafam karıştı sigortalı olmadan önce malul olmasa bile sonradan malul duruma düşse dahi 3960 ve 15 yıllamı emekli olur yoksa 16 yıllamı 4320 gün lemi emekli olur engelli hakkıyla

paranoya

İlk sigortalı olunan tarih ve hangi statüde emekli olunacağı önemli?

emekli sandıgı benimki sigortalı olmadan önce %50 raporum vardı 2010 tarihli sonra ekpssyle atandım ilk sigortalı oldugum yıl 2015 yılında benim durumum nasıl olacak net bi bilgi verirseniz sevinirim kaç yılla emekli olcam yazarsanız sevinirim

paranoya

Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak. Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

bagkur.PNG

Üst Alt