Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporlu zeka geriliği olan yiğenim için evde bakım aylığı alınabilir mi?

BAHARCA

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1 hafta önce yuzde 50 oranında zeka geriligi ile ilgili rapor vermışler elrindeki bu raporla nereye başvurmalılar bakım aylığı almak için yada böyle bı hakkımız varmı hangi okula gıdebilir bursada ikamet ediyorlar.hiç bır bılgımız yok lutfen yardımcı olun daha dün aksam ögredim durumu çok üzgünüm:(

bu oran hafif zihinsel engelli demektir. ağır değildir. normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak devam eder. evde bakım aylığı alamaz. ağır özürlü olmadığı için.

Yeğeninizin eğitim durumu için şu forumlarda soru sorabilir ya da tecrübelerden faydalanabilirsiniz:EĞİTİM - ÖĞRETİM
Hangi okul çagındaysa ilgili forumda başlık açabilir ve konu hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı isteyebilirsiniz. Böylece etraflıca bilgi edinirsiniz. Aynı durumdaki aileler için de faydalı olur hem. Orada daha görünür olur aynı sorunu yaşayan aileler için de.

Evde bakım aylığı için ise 3 şart aranır:
1. % 50 ve üzeri "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu. Bu raporun Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınması ve "ağır özürlü" kısmının "evet" olarak işaretli olması şarttır.
2. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması ve bu konuda Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin olumlu kanaat bildirmesi. Bu kriterleri incelerken çocuğun yaşından kaynaklanan bakıma muhtaçlığını değil, hastalığından kaynaklı bakıma muhtaçlığını gözden geçireceksiniz olur mu? Bu şekilde bu kriterleri dikkatle inceleyiniz.
3. Gelir kriterlerinin uygun bulunması. Şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Eğer bu üç şarın hepsinde uygun bulunursa evde bakım aylığı bağlanır aksi takdirde mümkün değil.
Ek bilgi:Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

evde bakım aylıgı zeka % 70 raporla alabilirmi

zekadan evde bakım maaşı alabilirmi

agır engeli yazıyor ise raporda gelir kriterleri ve kendi ihtiyaçlarını başkası karşılı yor ise yani bakıma muhtaçlık kriterleri var ise bağlanır

Üst Alt