Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum var. ICD kalp pili takılırsa oranım kaç olur?

thomas

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Mrb !

Daha önce HİPERTROFİKKARDİYOMİYAPATİ ' den % 50 rapor oranım var kalp pili (ICD) takılınca bu oran kaç olur ? Benzer durumda olan arkadaş varsa yazsın lütfen . . .

Raporunuzun üzerine ekleme yapılmaz, yeniden rapor almanız gerekecek. Diyelim ki Hipertrofik Kardiyomi Yapati'den yine % 50 aldınız ve ICD için % 30 verildi size % 65 olur.. % 50 verilirse de % 75 olur..

ICD sonrası durumunuza göre verilebilecek oranlar şöyle;

Sakatlık oranı cetveline göre ICD kalp pili olanlara verilen oranlar:

c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir:% 30
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3):% 50

arkadaşım bende ICD pil var sadece bundan 75 aldım daha iki ay olmadı yeni sayılır

ICD kalp pili takılırsa oranım % 60'a yükselir mi? Malulen emekli olabilir miyim?

[FONT=arial black][SIZE=1][/SIZE][/FONT]HİPERTROFİKKARDİYOMİYAPATİ ' den % 50 rapor verildiğini daha önceki mesajlarımda belirtmiştim , 15 yıllık Öğretmenim ve inanın çalışmakta çok zorlanıyorum ve şu anki rapor oranımla (tek hastalıktan %50 olduğu için) 5760 gün 16 yıl ve kontrol muayanesine tabiyim .

Bu ay cihaz ( ICD cihazı --- ritim düzenleyici bir çeşit kalp pili) takılacak ve ben bir an önce emekli olmak istediğim için , cihaz takıldıktan sonra rapor oranım artarsa MALÜLEN EMEKLİ olmak istiyorum Benim durumumumda olan ve :

ICD cihazı takıldıktan sonra rapor oranı HİPERTROFİKKARDİYOMİYAPATİ de NE OLUR ?

Benzer durumda olan arkadaşların ilgisine teşekkür ederim . . .

Sayın thomas,

Şimdi özür oranı cetvelini inceledim. Tabloya göre kardiyomiyopatide % 50, ICD nedeniyle % 30 özür oranı gözüküyor. Bunu balthazar formülüne uygularsak;

% 50 + % 30 = Toplam % 65 ediyor.
Eğer kalp yetmezliği vs. gibi başka sorunlar da varsa rapor oranı artabilir.

Ancak MALÜLEN EMEKLİLİK ile özürlülük nedeniyle erken emeklilik farklı konular. Malülen emeklilik için "eğer değişmediyse" tek bir özür nedeniyle % 60 özür oranı olması lazım.

Ayrıca, işe başladığınız tarihte bu özürünüzün olmaması lazım.

Ancak % 65 özürle 15 yıl ve 3600 gün ile emeklilik hakkı kazanıyorsunuz.

Raporunuzun açıklama bölümünde yazanları yazarsanız çok sevinirim . . . Şimdiden teşekkürler . . .

[SIZE=3][/SIZE]Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim Aralık ayı içerisinde ICD cihazı takılacak ve ondan sonra malülen emekliliği düşünüyorum 15 yıl (5400gün) hizmetim var öğretmenim . . .Cihaz Ankarada takılacak raporumu çalıştığım ilden almam gerekiyor galiba . . .

reis3542 raporunuzda açıklama bölümünde yazanları yazarsanız sevinirim . . .

MeTePe arkadaşım özelden mail ve tel yazarsanız sevinirim . . .[SIZE=3]
[/SIZE]

ICD emplante hastalığı ef % 53 sonuç oranı %75
teşhis; aterosklerotik kalp hastalığı . özür durumuna göre fonksiyon kaybı oranı %75
ağır özür:hayır
sürekli:evet
isdihdam :evet
özürlü kimlik...

metepe ve reis çok teşekkürler ...

reis daha önceden alınmış raporunuz var mı ? yoksa ICD takıldıktan sonra aldığınız rapor mu ?

Benim merak ettiğim : aterosklerotik kalp hastalığı na verilen oran ne ? Cihaz takıldıktan sonra verilen oran ne ? Yani cihazlı ve cihazsız oranlar . . .

Bunları öğreneme istememdeki sebep vakit kaybı ve gereksiz bürokrasi ile boşu boşuna uğraşmak istemem . . . çok teşk ...

reis !
senin raporunda yazan , "I.25.1" in ne olduğunu galiba buldum (daha önce bana raporunu mail atmıştın , ona bakarak araştırdım ) sana hangi maddeye göre cihaz takıldığını medula sisteminden SGK ya dayanak olarak gösteriyor...

ICD I-P - Medula Medula
araştırırken tesadüfen buldum ...

DAMAR HASTALIKLARI
1- Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:
A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var, istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden 60
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.

sanada galiba bu tabloya göre rapor verdiler . . .

Şimdi bence sayın reis3542'nin durumunu kendinizle karşılaştırmayın.

Rapor bilgisi herhalükarda oldukça az bilgi içeriyorsa da, benim anladığım kadarıyla kendisi kalp krizi geçirmiş olabilir, veya birden fazla koroner damarında ciddi boyutta tıkanıklık oluşmuş.

Bunun sonucunda ventriküler fibrilasyon riski ortaya çıkmış. Yani, kalp ritminin düzgün işlev göstermesiyle ilgili kaygı oluşmuş. Diğer taraftan EF % 53 değeri de sınırda bir değer. Geçirilmiş kalp krizi veya kalbin beslenme bozukluğuna (yani kalp yetmezliğine) işaret ediyor. Bu şartlarda % 70 oran verilmesi şaşırtıcı değil.

Tabi tüm bunlar varsayım...

Sayın thomas,

Sizin durumunuzda kardiyomyopati farklı bir olay. Göründüğü kadarıyla kalp fonksiyonlarınızda ilaç tedavisiyle düzeltilemeyecek bir bozulma oluşmamış. Aksi halde size % 100 özür oranı verirlerdi. Çünkü tablo şöyle diyor:

HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ EVRE I: Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar 50 EVRE II: Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar 100

Diğer taraftan, ICD ile ilgili kısım da aşağıdaki gibi:

Klas 2: Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2); a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20 b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20 c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30

Sonuç olarak, -eğer başka bir fonksiyonel bozukluk yok ise - % 50 + % 30 = % 65 alıyorsunuz. Eğer koroner arter hastalığı veya diğer fonksiyonel hastalıklar var ise onlardan da biraz puan verirler. Ama hesaplarken pek etkisi olmaz.

Son olarak, yukarıda verdiğiniz "Tıkayıcı Damar Hastalığı" nın sizin durumunuzla veya ICD ile pek alakası yok. Bu genel olarak halk arasında "damar sertliği" veya "damarlarda kireçlenme" denilen hastalıktır.

Metepe mrb!

İlgine ve samimiyetine çok ama çok müteşekkirim . . .

Benim daha önceki raporumun açıklama bölümünde yazan

" NONOBSTRÜKTİF HİPERTROFİK KARDİYOMİYAPATİ - - - V4-6 0.5-1 mm ST DEPROSYONU+SOL ATRİYAL ANAMOLİ verilen oran %50 . . ."

Çalıştırılamayacağı iş alanları : EFOR GEREKTİREN İŞLER

benim raporda yazan 125.1 teşhis benzetme olarak yazılmıştır sebebi ise bendeki hastalık (burugada sendurumu ) hastalığım türkiyede çok nadir görülen bir uzakdoğu hastalığı onun için sakatlık oran çizelgesinde adı bulunmadığı için en yakın benzer bir hastalık resmi olarak yazıldı ama rahatsızlığım elektiriksel bir konu hastalık belirtileri ve sonuçları .gece uykuda ani ölüm hafıza kaybı bilinç kaybı hastalığın isminden araştırabilirsiniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz yinede kafanıza takılan birşey olursa telefon numaram 0507 533 59 63 izmirde yaşıyorum elimden gelecek birşey olursa yardımcı olabilirsem sevinirim

Reis ilgine çok teşekkürler . . . Not aldım . . .

bende teşekkür ederim arkadaşlar biraz faydamız olduysa ne mutlu

Elbette önemli olanda bu zaten "PAYLAŞIM"

Buradaki bazı arkadaşların işi bitince çekip gitmesi beni çok rahatsız ediyor . . .

Mrb !

02/OCAK/2013 tarihinde , Ankara Kavaklıdere Umut Hastanesinde başarılı geçen bir operasyon ile 'MEDTRONİC' marka ICD cihazı takıldı . . .

İyileştikten sonra raporumu yenileyip (şu an oran yüzde 50) malülen emekli olmayı düşünüyorum . . .

sayın thomas; hastalığımız sizinle çok benziyor

thomas;

merak ettiğim şu; malulen emeklilik için başvuru yaptınız mı?
banada haziran 2012'de ıcd takıldı ve malulen emekli olmak istiyorum
edindiğiniz yeni bilgi varsa paylaşırmısınız

ve en önemlisi pilden sonra şikayetleriniz devam ediyor mu?
benim devam ediyor ilaç kullanmama rağmen
1996 sigorta girişim ve 3000'e yakın günüm var
yaklaşık 10 gün önce malulen emeklilik için başvuru yaptım
sizce bana % 60 malüllük oranı verirler mi?
thomas veya konuyla bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi
pil takılmadan önce % 55 özürlü raporum vardı

artık çalışmakta çok zorlanıyorum konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum
herkeze acil şifalar diliyorum

merhaba arkadaşlar bende vdd kalp pili takılı 2001 yılından beri pil hakında herhangi bi bilgim yok rapor almayı düşündüm ama doktor verilen raporun %40 bili bulmayacağını söyledi bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz. ilk ameliyatımda rahattım fakat ikinci ameliyatımda hareketlerim bayağı kısıtlandı kendimi rahat hissetmiyorum. ama çalışmam da gerek.. şimdiden çok teşekkür ederim hayırlı günler:(

Üst Alt