Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum var, sol bacağımdan ampute oldum. Rapor oranım yükselir mi?

destanx

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
tekrar dan hepinize mrblar.
1998 den beri calışmaktayım ve %50 raporum var. 2009 nisanında sol dizimden ampute oldum, raporumu yenilemek istiyorum bu konuda bana yardımcı veya bi yol gösterirseniz sevinirim.
Sağ bilekte kafu kullanıyorum. malülen emekli olma şansım nedir?yeniden aranızda olmaktan mutluyum teşk

........

tabı ykselır eklenır puanınıza ama yenı hesplama formullerı var ona gore hesaplanır

Sakatlık oranı cetveli belirleyicidir. Ampute'nin düzeyine göre oran verilir (3.7. AMPUTASYONLAR):

-Diz üstü
Proksimal: %40
Orta ve distal: %38
-Diz dezartikülasyonu: %36
-Diz altı
Proksimal: %34
Orta ve distal: %32
____
Malulen emeklilik ise maluliyet cetveli'ne göre belirlenir. Buna göre malulen emekli olabilmek için "İki bacağın alttan en az 1/3 ünün kaybı" bulunmalı.

cvp larınız için çok teşkkür ederim peki benim ne kadar daha calışmam gerekir ve şu an emekli olsam ne kadar maaş alabilrim bana cvp yazarsanız sevinirim teşk umutlu ve mutlu kalın

Bu hangi oranda rapor ve bu rapora karşılık defterdarlıktan kaçıncı derece sakatlık indirim hakkı elde edebileceğinize bağlı:
%60 ve üzeri raporla 2. dereceden sakatlık indirimi elde ederseniz: 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün primle
%40-%59 arası raporla 3. dereceden sakatlık indirimi elde ederseniz: 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekliliği hak edersiniz

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt