Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum ve 3982 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben yeni üye oldum emeklilikle ilgili bilgiler almam gerekiyor %50 ortopedik özürlü raporum var şuan ssk lı olarak çalışıyorum ve 3982 gün ödenmiş primim var ne zaman emekli olabilirim.

sigorta baslangıcınız hangi tarihtir acaba ?

İşe girdiğin tarih, rapor oranı ve prim gününe gore buraadan hesaplayabilirsin.

2008_oncesi.PNG

vergi indirim belgem var yani görüntü 2017 emeklilik

formda genelde mesajları okuyorum da hem malulen hemde normalden özürlü olup emekli olanlar var bunlar arasında ki fark nedir

Sizlik bir şey değil... Hiç kafanızı kurcalamayın. İki emekliliği olanlar bir iş kazasından sürekli iş göremezlik geliri alıyorşlar, bir de -şartları uyguns sıradan emeklilik maaşı alıyorlar.

peki bu sene sonu 4080 gün priim doluyor fazladan ödenen prim emekli olurken fark yaratır mı maaş olarak

Emekliliğiniz geldiği gün emekli olun. Daha fazla çalışmak maaşınızı bırakın arttırmayı, düşürür bile! Emekli maaşını ne kadar erken almaya başlarsanız avantajınız o kadar çok olur... Emekli olun, emekli maaşı alırken çalışmak isterseniz, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edin...

anlatamadım ben bu sene 4080 gün doluyor ama seneyi beklemem gerekiyor demi bu arada ki yatırılan 5 senelik prim emekli olurken fark yaparmı

bence gün dolunca bırak pirim ödeme bülentbey daha iyi bilir ama ben öyle yaptım yılı bekliyorum

Özellikle yüksek prim ödeyemeyecekseniz, ben de prim ödemeden beklemenizi öneririim. Hele isteğe bağlı vb. bağkurluluğa asla ama asla bulaşmayın.

bülent bey evliyim ne yapalım çocuklar var bunların en azından sağlık giderleri karşılanır ne yapalım var mı başka çaremiz

Bağkur emekli maaşları daha düşük oluyor maalesef.

sevenler1981 arkadaşım benim durumumda senle aynı şuanda 3840 olması gereken pirim günüm 3870 olmuş durumda yılın dolması için 2017 nin şubat ayını beklemem lazım ,
Bülent Bey bir soruda ben sorayım benim pirimim yüksek denecek bir rakamdan yatırılıyor bana artı ve eksilerini yazabilirmisiniz saygılar sunuyorum ...

2500 tl nin üzerinde bildirilen maaşlarda düşüş olmaz ama altındaki maaşlarda düşüş olur. aylık 3 tl gibi düşüş yıllık 36 tl 5 senesi varsa bir kişinin emekli maaşı 180 tl daha az alır.

benim doğum tarihim 10 7 1973 bağkur giriş 16 06 1997 çıkış tarihi 31 12 2010 olup pirimgünüm 4880 olup yüzde 70oranındagörme özürüm var raporu 08 08 2010 da aldım bu arada ben doğuştan engelliyim 0808 2010 da malulen emeklilik için bağkura baş vurdum sakarya araştırmahastahanesine sevk edildim sakatlık oranımı öyrenmek için özürlü kimliyi için de başvurdum heyete girdimbağkurun istediyi raporu hastahane koceeli maluluyet dairesine onlar yolladı bana verilen rapor ise yüzde 70 acaba maluluyet dairesine giden raporda yüzde 70 midir bana bağkurdan cevap geldi çalışma gücünüzün yüzde 60 ını kaybetmediuizden malulen emekliliyiniz red edilmiştir bağkurdaki dosyamamaluluyet dairesinden gelen red gerekçedeisr şu yazıyor bağkurlu olmadan öncede maluluyetinizi gerektirecek düzeyde hastalık veya arızası bulun duğun dan red edilmiştir derbende 15 yıdolunca emeklilik baş vurusu yapacağım

ertuğrul01
2500 tl üzerinde olanlarda emekli olduğunda düşme olmaz demişsiniz,ben şuanda günü doldurdum yıl içinde yaklaşık 5. yıl var ,bu arada 2500 tl sabitmi kalacak bu rakam yükselirse nereden öğreneceğiz ayrıca bu rakam net maaşmı bürütmü burasıda önemli benim için ,saygılar.

ben 16 06 1997 de bağkurlu oldum 2012 06 da emekliliye baş vuracağım

OturanBoğa;

merhaba abi benimde size sorum olacak bende 22.10.1999 girişliyim şuanda yukarıda ki tabloya bakılırsa prim günüm dolmuş ama yıl olarak 4 senem var iler ki tarihlerde emekli olduğumda emekli maaşımda bir artış olacak mı fazla prim yatırdığım için yoksa ödenen fazla primler boşamı emeklilik için

officer bey merhaba

sizlere bir sorum olacak ben 1999 senesinde rapor çıkartıp vergi dairesine başvuru yaptım ve % 50 oranla 3 dereceden vergi indirimi aldım emekli olmama az kaldı emekli başvurusu yaparken benden yeni rapor istemezler demi çünkü vergi indirim hakkım var elimde

defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi varsa, emekliliğinizde yeni rapor istemeleri söz konusu değil

officer

bende doğuştan özürlüyüm bende mi erken emekli sınıfından emekli olacağım

2008_oncesi.PNG

bülent bey merhaba

ben 22-10-1999 girişli % 50 engelli raporum la vergi indirim belgesi aldım ve şuanda 4520 günün var verdiğiniz tabloda ben 16 kritere mi giriyorum

Üst Alt