Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporum ve 969 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

aslan28

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Yüzde %50 oranında engelli raporum var
ilk işe giriş tarihim 22.09.2007
doğum tarihim 29.02.1988
vergi indirim rapor tarihim 25.11. 2008
ödenmiş 969 gün prim günüm var

ne zaman emekli olabilirim kaç gün prim ödemem gerekli yaş sınırı var mı yıl sınırı var mı

şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
böyle bir site kurulduğu için gerçekten çok teşekkürler.:)

Ancak 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olabilirsiniz. Yani 22.09.2027 yılında en az 4400 gün priminiz de varsa, emekli olabileceksiniz.
Herhangi bir yaş şartı söz konusu değil.

2007 SSK girişim ve üçüncü derece vergi indirimim var. Ne zaman emekli olabilirim?

ben 29.02.1988 doğumluyum işe giriş tarihim 22.09.2007 %50 vergi indirim hakkım var acaba 2008 de yürürlüğe giren yasadan yararlanma imkanım var mı? çünkü ali tezelin bu forumdaki yazısına göre 2008 de yürürlüğü giren yasada 16 yıl yazıyor ama benim şuanki durumum 20 yılda emekli olacağımı gösterıyo ben 16 yıl yazan yanı 2008de cıkan kanundan yararlanabiliyormuyum özellikle bülent abi senden bu konuda bilgi vermenı rıca edıyorum.cevap için şimdiden teşekürler

Mevzuat açısından hayır. Ama güncel mevzuatın lehte olan maddeleri her zaman kişilerin lehine uygulanır. sgk bunu uygulamasa da, zamanı geldiğinde sgk bu konuda dava edilebilir. Bence kazanmamak mümkün değil.

bülent abi bu konuda kesin bir bilgi varmıdır bu konuda tek sana güveniyorum bülent abi bilgi verirsen çok sevinirm

Yukarıda yazdığım gibi Ata. Günü geldiğinde sgk'yı dava edecek olan ilk kişi bu hakkı herkes için kazanmış olur diye düşünüyorum. Çünkü lehte yasanın uygulanacağı konusu çok nettir.

Üst Alt