Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 raporumla vergi indirimi alsam maaşıma ne kadar yansır?

delikanlı20

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benım yuzde 50 raporum var ben vergı ındırımı alsam ne kadar maasım artar

Aldığın net ücret yada brüt ücret nedir.

vergı ındırumı

maasım net 1200 toplam 1586 386 tl kesıntı ama 3 derece oluyo benım kı 160 tl ındırım oluyor

160 tl maaşınıza yansıyacak indirim değil,gelir vergisi matrahından düşülecek orandır.
Bu da %15 lik vergi diliminden 24 tl,%20 lik dilimden 32 tl maaşa katkı anlamına gelir.

vergı indırımı

arkadaslar ben gozumden amalıyat olacam goz mercegım degısıcek degısınce sakat kadrosundan duz memur kadrosuna nasıl gecerım saglam kadrosuna

Ufukalp, hesaplama yanlış değil mi?
2.kademeden %20 gv düşüldüğünde ele geçen net ücret daha az olmaz mı?

Neden Makri?
Arkadaşın %50 işgücü kaybı var yani 3.dereceden vergi indirimine tabi,matrahtan düşülecek miktar 160 tl.
160 ın %20 si de 32 tl yapar.
Yanlış nerde anlayamadım,açıklar mısınız?
Burada konu toplam ele gecen net ücret değil,vcergi indiriminin ücrete katkısı.
Yani vergi indirimi olmadan ele geçecek miktarla vergi indirimli net miktar arasındaki fark.

Ufukalp,
şöyle; 200,00 brüt ücret diyelim. 200-160=40 gv matrahı. 40x%15=6 gv.
36tl net ücret. 2. vergi dilimine göre de 200-160=40 gv matrahı. 40x%20=8 gv. 32 tl net ücret. yani söylemek istediğim gv oranı arttıkca net ücret azalır. yani 1. vergi diliminde %15 vergi hesaplanırken 2. vergi diliminde %20 vergi hesaplanır ki ele geçen oranda azalır. Değil mi?

Elbette Makri.
Ama dediğim gibi burada mevzu vergi indiriminin ücrete katkısı.

bu hesaplarda bi yanlışlık olmalı. bende daha yeni başvuru yaptım 3. derece olacağım muhtemelen. benim arkadaşım net maaşı 850 iken maaşa net yansıyan yaklaşık 120 tl falan var bu nasıl oluyor?

160 ama net olarak 160 yansımıyor. bunun hesabı nasıl yaılıyor tam olarak bilmiyorum ama dediğim gibi 850 tl ye yaklaşık 120 yansıyor

Açıklama yukarda.
Maaşı kaç olursa olsun 2.000 de olsa vergi indirimi sabittir.
3.dereceye ilk dilimden yansıyacak tutar 24 tl dir.

delikanlı20;
mıllet nasıl engellı kadrosuna gecer nasıl vergı ındırımı alırda erken emeklı olurum dıye ugrasır senın ugrastıgın seye bak bırak dagınık kalsın :D

Aynen yaa :D
Ne işine yarayacak düz memurluk,bırak eğri kalsın .

Üst Alt