Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 Sürekli engelli raporuyla emekli olabilir miyim?

Mudas06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben 1999 Mezunu Astsubayım. Kendi başvurumla %50 sürekli engelli raporu aldım. İşe girerken sağlık durumum tamdı. Sonradan değişik hastalıklar nedeniyle bu raporu aldım. (Bel fıtığı,uyku apnesi,hiperlipidemi,paratiroid,kulak duyma sorunu,her iki diz menisektomi,koksiks kırığı) Yaklaşık 20 senelik (yıpranma hariç) çalışma sürem mevcut. Benim sorum emekli olabilirmiyim ve ne şekilde kime müracaat etmeliyim. Bilgisi olan ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Vergi indirim belgesi al günlerin yeterliyse olursun.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Vergi indirimi belgesine neden gerek var? Nereden ve nasil alinir?

Mudas06 / Yüzdelik bildirir rapor ile malulen emekli olamazsınız. O rapor ile ancak vergi indirimi yaptırabilirsiniz. TSK personeli Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine tabidir. O rapor ile SGK'ya gittiğinizde kurumunuz üzerinden başvuru yapmanızı isterler. MSB'de Sağlık Yeteneği Yönetmeliği dışındaki teşhisleri emeklilik için onaylamaz. Sizin birliğinizden sevk ile Sağlık Kurulu olan bir hastaneye giderek Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre sağlık durumunuzun tespitini sağlık raporu olarak istemeniz gerekiyor. Yönetmeliğin ilgili maddesini aşağıya kopyaladım.

Sağlık kurulu muayeneleri
MADDE 48-(1)Subay ve astsubaylar aşağıdaki durumlarda muayene için yetkili sağlık kuruluşuna gönderilir.
a) Subay ve astsubaylar tarafından son sağlık durumlarının saptanmasının yazılı olarak istenmesi.
b) Amiri veya kıta ya da kurum tabibinin gerekli görmesi.
c) Komando ve dağ kursu gibi ağır şartlı kurslara ayrılması.
ç) Görev, eğitim veya kurs sebebiyle altı aydan fazla süreyle yurtdışına gönderilmesi.
d) Astsubayların subay olmak için başvurması (Bu adaylarda istihdam edileceği subay sınıfının veya branşının teğmen-yüzbaşı rütbelerinin sağlık niteliklerini taşıma şartı aranır.).
e) Periyodik muayene zamanının gelmesi.

Üst Alt