Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%50 vergi indirimim, 3794 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

beykozlu1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben 2008 de geçirdiğim trafik kazası sonucu engelli oldum.%50 vergi indirimi aldım,işe giriş tarihim 1985 ve 3794 prim günün var.Emeklilik için şartlara uyuyormuyum ve maaş bağlanırsa tahminen ne kadar olur?Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

%50 raporunuz ile 3.derece vergi ind.hakkı kazandığınıza göre 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz,kuruma hemen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Emekli maaşınız ise yatırılan toplam kazanç a göre hesaplanır..
Şu linkten sizin kriterlerinize uygun olandan yaklaşık olarak maaşınızı tahmin edebilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

emeklilik

merhaba,ben 10.02.1969 doğumluyum, 01.12.1985 yılı ssk girişliyim,3794 gün primim var ve %50 3.dereceden vergi indirimim var.Emekli olabilirmiyim.İşe girdiğim tarihte yaşım 16 idi,şuan emekli olmamda yeni yasalara göre sorun teşkil edermi?teşekkür ederim...

İlk sigortalılığınız 18 yaşından önce ise:
1- Sigortalılığınız TAM primli idiyse, sigorta başlangıcınız gün/ay/yıl + 18 tarihi olarak dikkate alınır
2- Sigortalılığınız TAM primli değil staj vb. idiyse, bu durumda 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih sigorta başlangıç tarihiniz sayılır ve emekliliğiniz o tmeelde hesaplanır:

2008_oncesi.PNG

benim ödemelerim tam olduğuna göre staj olmadığına göre bu durumda emekliliği haketmiş oluyorum ilginize ve verdiğiniz cevaba çok tşkkr ederim

Üst Alt