Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5000 prim günü ile astım ve şeker hastası olan babam malulen emekli olabilir mi?

buket doğru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar babam şeker hastası tansiyon ve astım hastası çalışamıyo bağkurdan 5000 günü var malulen emekli olabilir mi olursa ne kadar maaş alır yardımcı olursanız çok büyük iyiylik etmiş olursunuz şimdidn saolun.

Babanız aşağıdaki tabloya tabidir emeklilik için. Eğer bu şartlar tamamsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapması gerek. Kendisini hastaneye sevk ederler. Verilecek rapora göre emekliliği sgk tarafından değerlendirilir...

bagkur.PNG

malulen emeklilik

sayın oturan boğa babamın bağkurdan toplam 5000 günü var şuan akciğer kanseri ameliyat gerekiyo fakat ameliyat solunum yetmezliği olduğu için ameliyat çok riskli masada kalma ihtimali yüksek... o yüzden babam ameliyatı reddediyor ayrıca tansiyon ve şeker hastası 58 doğumlu doktorlar ameliyat olmadan malulen emekli olamazsın dediler bu doğru mu?

Babanız Malulen emeklilik istemiyor. Babanız sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor almak istiyor ki yukarıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilsin (sigortalılık süresinin yeterli olduğunu varsayıyorum). Yani, Malulen emeklilik ile erken Yaşlılık emekliliği farklı şeylerdir. Doktorlarınız sakat oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor verebiliyorsa, emekli olursunuz.

Üst Alt