Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

51 bin engelliye müjde, kamudaki boş kadrolar doldurulacak!

çok büyük haksızlıklar dönüyo alımlarda çoğu engeli olmayan insanlar engelli kadrosundan kamuya yerleşiyo takip etmek mümkün değil ben kura usülü kayıt oldum ama kura nerde hangi şartlarda nasıl çekiliyo hiç bilgim olmuyo..tek gelen msj atanamadınız.oluyo

15 bin memur alımının dağılımı özel sektör hariç

eğer özel sektör yoksa kamuda engelliği açığı olan kurum çok

15 bin memur alınacakmış rakam belli benim merak ettiğim liseden, önlisanstan ve lisanstan kaçar kişi alırlar

Kayıt olduğun yeri takip edersen, kuranın çekileceği yeri ve tarihi öğrenirsin kardeşim. Ben kamu çalışanıyım, aynı kurumda benimle birlikte 5 engelli daha çalışıyor fakat kamunun engelli alıp çalıştırma sistemi çok saçma, adam bipolar, unutkan, uyumsuz fakat adamı çalıştırdığı alan kurumun önemli birimlerinden biri, başka biri var aldığı ilaçlar uyutuyor adamın çalıştığı alan en kalabalık birim, sonra memur uyuyor çalışmıyo.. Şunu demek istiyorum kamu engelli çalıştırma zorunluluğu oranına göre engelli alıyor almak zorunda ve yerine getiriyo ama ihtiyacını karşılıyomu?

onu nasıl bölüyolar bilmek zor resmi bi açıklama duymadan..15bini bi şekilde dağıtılır kurumların açığına göre

nasıl takip edicem nettenmi ben zonguldaklıyım mesala nasıl oluyo kura işi il il ayrımı çekiliyo

kurayla kamuda işe başlayan varmı..acaba il başına kaç engelli düşücek işsiz engelli sayısı çok heralde.tabi birde özelde çalışan engellilerin hepsi bu kuraya girebiliyo buda şansı çok düşürüyo

Her ilin ihtiyacı kadar sayı belirlenir her il kendi çapında kura çeker ona göre mülakat/sınav olayını halleder.. ne kadar alacağı memurlar sitesinde, işkurda yada kurumun kendi sitesinde yayınlanır. Azar azarda olsa bu alımlar sürekli oluyo sadece takip etmek gerekiyor

benim tahminim kura ve lise dahil 8bin, önlisans 4bin, lisansda 3bin alınır diye düşünüyorum yani bu 15bin memur alımının 2016'ya kadar dağılımı

15 bin alım olursa yarısı belki dah fazlası lise mezunu olur

üniversite okuyupta dirsek çürütenlere adaletsizlik olur ozaman ben üniversite mezunu değilim ama onları düşünmek lazım

üniversite mezunları az kişi giriyor zaten onlardan hemen hemen hepsi atanır gecen sınavdada öyle oldu üni mezunları az kişi girdiği için sınava çok düşük puanlarla bile atandılar

onların şansı herzaman olur ya ilköğretimler ne yapsın şu anda özel sektörde engelli iş ilanlarında bile lise mezunu arıyolar bence haksızlık olmaz onların avantajı herzaman var

ama ilk okul mezunu alıcam dediğinde de hiçbir lise mezunu yada üni mezunu başvuramayor, yaşadım :)

ben 10 aydır işsizim. ilköğretim mezunuyum 33yaşındayım.baktığım engelli iş ilanlarında lise ve önlisans aranıyo kardeşim.ilköğretim alan özel sektörde sana engelsiz insanın yaptığı işi yaptırıyo lise olursa masa işi veriyo buna ne diyceksin

Bende senin memleketindenim, hatta şuan Zonguldak'tayım ilk işe başvurduğumda Zonguldak sadece ilkokul mezunu aldığından başvurumu yapamadım gittim istanbulda başvurumu yaptım, çok şükür işe alındım göreve İstanbul da başladım buraya ise 2 sene sonra anca gelebildim. Yani Zonguldakda yaşadığım sürece çok engelli personel alacağına ve aldığına şahit oldum (ilkokul)

siyasi adamın varsa doğru ama şansa kaldıysan zor..nerde görev yapıyosun zonguldakta

Ssiyası adamım mı? Tanıdığım muhtar bile yok kardeşim.

herkes öyle olsa keşke şansıyla yada hakkıyla alınsa bu adamın işe ihtiyacı var gözüyle bakılsa

ben zonguldakta hep bunu görüyorum parti yoluyla işe giriliyo

torpille memur olan varsa allah cezasını versin derim ne demek torpil kimsenin hakkını yedirtmem

Herkes başlamış 15.000'lere. Azıcık bekleyin arkadaşlar, kılavuz yayınlanacak sonra sevinin.

haziran ortası yada sonu gibi açıklanır tahminimce

cennetgülsevdi;

aynen ilk atamada 15 bin zor... olsa olsa 8 bin ilk atama 7 bin 2 atama alsana 15 bin atama bu mantıklı :)

Üst Alt