Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 Engelli kararı ile malulen emeklilik edilmedim, normal emekli oldum.

ozgurakarsu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Bu platform'da yeniyim.

2 kez böbrek nakli olmuş biriyim, 1 sene süren malulen emeklilik uğraşım sonrasında, %51 engelli olduğumu belirten sağlık kurulu raporu aldım, tabii ki bu durum oldukça saçma diyerek genede çaba sarfetmeye çalıştım, fakat uygun görünmediğinden malulen emeklilik alamadım fakat çalışma sürem (SGK) yeterli olduğundan normal 60 yaş emekliliği edindim, buraya kadar peki problem yok demekte idim, fakat alacağım maaşı öğrenince 617 TL itirazım olup olamıyacağını sorguladım, akabinde SGK ya tekrar engellilik dereceme tekrar bakılması için itiraz edebileceğimi öğrendim çünkü böbrek nakilli bir kişinin resmi olarak direk en az %70 engellilik aldığını öğrendim, malulen emeklilik için ise minimum %60 engellilik raporunun olması gerektiğini öğrendim. Fakat ne yapmam gerektiğini, nasıl bir yol izlemem gerektiğini özetle ilk nereden başlamam gerektiği konusunda inanın hiçbir fikrim yok. Sanırım itiraz dilekçesi yazıp Bağlı olduğum SGK müdürlüğüne başvurmam gerekiyor.

Özetle bu konuda beni bilgilendirebilecek, izlemem gereken yolu veya var ise yanlış anladığım bir husus beni bilgilendirmenizi rica etmekteyim.

Teşekkür ederim...

Böbrek rahatsızlığı olup malulen emekli olanlar var ama böbrek nakil ameliyatı olmamış kişiler bunlar onlarda oran yüksek oluyor ama benim bildiğim böbrek nakil ameliyatı olanlarda oran düşük çıkıyor birde erken emeklilikte yada malulen emekl,ilikte maaş farkı yok diye biliyorum aylığınızı hesaplamak için bir kaç site var ordanda hesaplama yaptırabilirsiniz çalışma günlerinize bakınca 2000 yılı öncesi yok çalışmanız bu yılların aylık kazançları yüksek maaş bağlamada 2000-2008 arasında 640 gününüz var burdada aylık bağlama oranları düşürülüyor sizin 2008 den sonra daha çok çalışmanız var 2008 den sonra iyicve aylık bağlama oranları sdüşürülüyor dahası auylık başlangıç tarihiniz 01.04.2017 başlama tahsis numaranızın sonunu bilmiyorum bu yüzden bu miktar 19 güğnlükmü 20 mi 22 mi 26 mı bilmem emekiler tahsis numarasının son rakamına göre aylık alırlar diyelimki mayıs ayının 19 da aylığınızı alabilirsin diye yazmış eğer böyle bir yazı var ise 617,82 / 19 gün =32,51 tl x 30 =975,50 tl kabaca normal olan aylığınızdır size bu yazı geldi diyelim eklediğiniz resim siz ptt ye gittiğinizde bşir aylık daha alacaksınız isterseniz şöyle diyweyim hiç kafanızı karıştırmadan tahsis numaramın sonunu boşver deyip bankaya yada ptt ye gittiğinizde elinize aldığınız rakamdan 617 tl çıkartırsanız aylığınızı öğrenmiş olursnunuz

Merhaba
Bende böbrek nakli oldum ve işlemlere yeni başlayacağım.açık olarak kanunda nakilli hastanın 70 oranında engelli sayılacağı belirtilmişken nasıl oluyorda oran düşürülüyor onu anlamadım.Diyalize giren hasta %90 rapor alıyor.nakil olan ise %70 .

Bu yoruma açık bir durum değil ki açıkca yazmışlar.Siz en son raporunuzu ne zaman aldınız acaba?

Öncelikle Teşekkür ederim Hilal hanım;

Az-çok anlayabildiğimi düşünüyorum detaylı hesaplamanızı, uğraşınız için extradan teşekkürler... ekte ilk maaş girdisini gösteren görseli ekliyorum. Değerli zamanınızı çalmak istemem fakat, kısaca göz gezdirirseniz, çok sevinirim.

teşekkürler tekrardan.

Sugaremro

Ben raporumu bu malunen emekliliğe başvurma kararı aldığım zaman içerisinde aldım yani bu 1 sene içerisinde tam tarihini inanın hatırlamıyorum. %70 olduğunu evet biliyorum, çünkü tanıdığım diğer böbrek nakilli insanlardan da sizin söylediğiniz oranları öğrendim, bu yüzden itiraz dilekçesi yazabileceğimi ve SGK nın bu nu yaptığını söylediler, ben yalnızca işin daha fazla uzamaması adına, bu safhadan sonra, neler yapmam gerekiyor, yönlendirilmeye ve bilgiye ihtiyaç duyuyorum. %51 beni de benden aldı açıkcası, illallah da geldi bu işlerle uğraşmaktan :)

son gönderdiğiniz resim ile daha ayrıntılı olmuş asıl aylığınız 648,71 tl ediyor sizin sgk dan emekli aylık yeniden hesaplanmasını isteyebilirsiniz ama hata olduğunu düşünmüyorum nedeni devletin aylıkalrda yaptığı maaş bağlama oranlarını indirmesinden kaynaklanıyor bunuda hep söylüyorum o kadar çok insan varki haksız yere emekli aylığı alan işte böyle biz yeni emekli olanların hem yaşını büyüttüler hemde aylık bağlama oranlarını düşürdüler

Üst Alt