Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 rapor aldım. Vergi indirimi için başvurmam riskli midir?

kryyy06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim % 51 lik raporum var (2011 tarihli / http://www.engelliler.biz/forum/sag...rme-orani-ile-yuzde-kac-rapor-alabilirim.html),

Allah izin verirse pazartesi engelli kadrosundan işe başlayacağım, ilk sigorta girişim olacak, şimdi forumda okudum da rapor oranını düşürüyormuşlar, vergi indirimine başvurunca (yada sakatlık indirimi), şimdi ben vergi dairesine sizce başvurmalı mıyım? İlerde memur olmayı düşünüyorum şimdi bide oranı moranı düşürürler, uğraşmıyayım bidaha rapor çıkartmak için (var olan işimdende olmayayım bu arada)? Birde bu sakatlık veya vergi indirimi belgesini almanın erken emekli olmayada mı etkisi var? Kafam çok karıştı bi yardım edin lütfen...

Birde vergi indirimiyle sakatlık indirimi arasında ne fark var?

ilk sigorta girisiniz oldugu icin bu raporla erken emekli hakkiniz zati var. Cunki 2008 sonrasi alinan ve ilk sigorta girisi olanlar icin "vergi indirimi" zorunlulugu yok.

Vergi indirimi almaniz sadece ayliginiza 25 TL civari ek olarak yansir.

Sakatlik indirimi diye 1 sey yok. Sakatliginizdan dolayi Vergi indirimi var. Onuda Maliye yuksek saglik kurulu onayliyor. Zati oradan oran dusecek diye kayginiz var, o zaman hic bulasmayin..

Çok çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.... :) o zaman şimdi benim erken emekli olmak için bir yere başvurmama gerek yok 16 sene sonra sanırım emekli olabilirim doğru mudur?

Ay sonuna kadar sigorta acilisiniz yapilirsa .

% 51 raporunuzla 16 yil 4000 gune tabi olursunuz.

Ocak 2012 itibari ile sigortaniz acilirsa 100 gun daha fazla calismaniz gerekir.

teşekkürler Selim Bey, birde anlamadığım 16 yıl 4000 gün nasıl, 16 yıl + 4000 gün mü yani, yoksa 4000 iş günü mü veya 16 yıl mı? Birde engelliler prim gün sayısı dolduktan sonra emeklilik yaşının gelmesini bekliyor mu emekli maaşı almak için?
Teşekkürler

Engelli emekliligi (yaslililik emeklisi) diye gecer. Bizde yas sarti aranmaz.

Hizmet yili ve prim gun sayisi sarti aranir.

Mesela siz 16 yil hizmet suresi (sigorta acilisinin uzerinden 16 yil gecmesi demek) ve 4000 gunde prim odemeniz gerekiyor.

Daha iyi anlasilsin : Ornegin siz 12 yil tam calistiniz. 12 yil 360 gun prim odediniz diyelim, kac gun eder ? 4320 . Prim sartini doldurdunuz.. geri kaldi hizmet yili suresi , 4 yil daha beklersiniz ve emekli olursunuz.

Tam tersi dusunelim.. Sigortaniz acildi. 1 ay calistiniz, ve 16 sene hic calismadiniz ,, hizmet sureniz dolar prim gun sayiniz dolmaz. Dolayisi ile emekli olamazssiniz.

Hizmet suresi sigorta acilisindan sonra gececek olan suredir.

Üst Alt