Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 rapor ile nasıl emekli olabilirim?

gönül35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım yazım hatası olursa şimdiden çok özür dilerim

ben 22.06.2007 yılında felediyeye engelli kadrosu adı altında işe girdim ve ilk sigorta giriş tarihimde budur. 8 yıl calıştım son iki yıl evkendim ve eşimin doğuya tayini cıktı ben işçi kadrosunda olduğum için tayin cıkma hakkımın olmadığını öğrendim
belediye başkanıyla görüştüm eşimin görev süresinin nekadar olduğunu sordu iki yıl dedim sen git ben seni üçretsiz izinler ile idare edicem dedi ve gecen hafta izin yenileme dilekcemi yazdım
bu yaz eşimin tayini cıkıcak son üçretsiz dilekcem olucaktı 5 ay sonra işime geri dönebilecektim ama belediye başkanı bir anda ve son zamanda sözünden döndü hem de işime dönmeme bukadar yakınken izin dilekcemi bir hafta imzalamayıp bugün beni işeten attı

elim kolum bağlı durumda ne yaptıysam olmadı sizlerden istediğim şimdi bana en doğru aklı verebilmeniz çünkü danışabilip bilgi alabileceğim kimse yok
şimdi benim toplan sigorta günüm 2732 günüm ve %51 sağ ayak polio sekeli yani cocuk felci raporum var
ben nasıl emekli olucam hangi yolu takip edicem dışardan ödersem emekli sandığınamı gecicem ssg ve emekli sandığındaki maaş ve ödeme farkı nedir ben ne yapmam lazım

neolur bilgilerinizi benimle paylaşıp bana bir yol gösterin saygılarım

bu tablodan size uyan şartlar hangisiyse önce o şartı tamamlamanız gerekiyor.
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/26153-emeklilik-tablosu.html

sonra çalıştığınız işyerinden maliyeye dilekçeyle başvuracaksınız. vergi indirimi almak için
maliye sizi bir hastaneye yönlendirecek.
orda heyete gireceksiniz, çıkan sonuç maliyeye gidecek
maliye sonucu uygun bulur, sürekli vergi indirimi alabilir derse
bu size emekliliğin kapısını açacak.
sgk'ya emeklilik için başvuru yapacaksınız

gönül35

Eğer çalışan statüsünde prim yatırmaya devam ederseniz emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz. Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeniz de şart.

2008_oncesi.PNG

İsteğe bağlı prim yatırmak isterseniz... Emeklilikte birden fazla statüde prim varsa, bu durumda son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleşir. Yani, bir süre isteğe bağlı prim yatırsanız ve sonra yine çalışan statüsünde sigortalı olsanız, bu durum yukarıdaki tabloya göre emekli olmanıza mani olmaz.

Ama, eğer 1261 gün fazlalık isteğe bağlı olursa, o zaman emeklilik de o statüde (4b statüsünde) olur. Böyle olduğunda tabi olacağınız şartlar şudur:

bagkur.PNG

dedimya bugün işten atıldım :( dışardan ödeme ile emekli olma gibi haakım varmı varsa nasıl olacak

gönül35

Yukarıda yazdım. Bundan sonra sürekli dışardan isteğe bağlı prim yatırırsanız, ikinci tabloya tabisiniz.

istege baglı sigortalılık ne demek çalışmadanmı

"isteğe bağlı emeklilik" diye aratırsanız görürsünüz. 10 yılı tamamlamak vb. şartlarla eksik yıllarınızın primlerini ödeyerek emeklilik kısacası, yalnız engelliler için yıl hesabı nasıl oluyor onu bi anlayamadım, bu konuda resmi bir yazı göremedim.

şimdi benim raporum var yüzde 71 erken emeklilik için başvuru yapacam yani vergi indirimi ama 10 sene sonra günüm doluyor
10 sene sonra hastaneye mi gidecem tekrar anlamadım
2200 günüm var 8 - 10 sene sonra doluyor direk emekli olmazmıyım eğer şimdiden vergi indirimi hakkı alırsam

Sn. Skolyoz23, isteğe bağlı emekliliği kast ediyorsanız çok çeşitli şartları var, ilk sigortalılık tarihiniz çok önemli, herkes için 10 yıl şartı yok, mesela 2008'den sonra 1 gün bile çalışıp prim ödeyerek emeklilik hakkı verildiğini söylüyorlar ama engelliler için durum net değil.

Niye işten atmışlar. Öyle iş mi olur.git konuş.olmadı dava aç geri dön. pes etme

Üst Alt