Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum var. 2022 muhtaçlık aylığı alabilir miyim?

adil12

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar %51 Özür engelli raporum var. İŞ için engelli raporu aldım ve iş arıyorum İŞKUR a gidiyorum sürekli ve beni gönderdikleri yerler bazı saçma sapan nedenlerler bahane üretip beni işe almadılar. Annen ve babam da ayrı yaşıyorum. artık iş görüşmelerine gidecek param da yok üzerime gircek takım elbisem de yok işkur dan muhtaç aylığı diye birşey okudum. Bu parayı nasıl alabilirim.bari yol parası olsun yemek parası olsun.bazı münibüsler benden para alıyor.

Elinizdeki raporla birlikte sosyal yardımlaşma vakfına giderek 3 aylık maaş bağlatabilirsiniz, evde kişi başına düşen geliriniz 270 lirayı geçmiyorsa ve bir işiniz yoksa rahatlıkla bu maaşı alabilirsiniz hemen başvurun bence

Annem ve abimyaşıyoruz abim 1300 tl kazanıyor. verirler mi? annem ve ben çalışmıyoruz.ayrıca ev de kira değil bizim de değil.
Bu arada raporumu İŞE GİRİŞ İÇİN ALMIŞTIM.SOSYAL YARDIM değerlindirilmemiştir yazıyor.Bunun için tekrar mı rapor almam gerekir.

raporda ayrıca ibare yazmasına gerek yok 2022 aylıkları için. önemli olan oranın yazması. % 40 ve üstü rapor varsa tamam yani. burada sıkıntı yok.
lakin gelir durumunuzda sıkıntı var. evde 3 kişi yaşıyorsanız, hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırı olan 270,23 lirayı geçiyor. bu durumda 2022 engelli aylığı baglanmaz size.
engellilerin ücret ödememesi gerek toplu taşıma araçlarında. tam okumadım gerçi orayı ama inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/ula...e-gazi-yakinlarina-ucretsiz-ulasim-hakki.html

ayrıca şurayı da inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Kalem;

Melek abla verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

allah yardımcın olsun kardesım ınsallah bi işe kavusursun bende işşizim 2022 maası 3 ayda bir ödeniyo keske her ay asgarı ucret kadar ödenseydi cok guzel olurdu

selam melek hanım;''Her ne ad altında olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle'' hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 2/3′ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmi veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanacak. Hanede birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması halinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılacak.,tırnak içindeki ibare ne anlama geliyor,teşekkürler..

şunu demek istiyor oymak:

hanede yaşayan herkes gelir hesabına dahil edilecek. hanede yaşayanların her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri dikkate alınacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 2014 yılı 2. altı ay için belirlenen sınırı (yani asgari ücretin üçte ikisi. bu da 540,47 lira) geçmiyorsa evde bakım aylığı baglanacak (özel bakım merkezlerine girmiyoyorum senle ilgisi yok).
hanede birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa birinciden sonraki her bakıma muhtaç engelli 2 kişi sayılacak. örnek: evde 3 bakıma muhtaç engelli var. 1. engelliden sonraki 2 engelli (engelliler bakıma muhtaç olacak ama) ikişer kişi sayılacak. bu durumda 3 engelli 5 kişi sayılmış olacak.
bu anlatılanlar 1 temmuz itibariyle uygulamaya girmiştir ayrıca.

Melek abla eve mi geliyorlar terfiş ettikten sonra mı karar veriliyor yada bilgisayar üzerinden hanedan kaç kişi olduğunu tespit ediliyor.

bu bahsettiğim evde bakım aylığı ablam. bu aylık % 50 ve üstü "ağır özürlü" özürlü sağlık kurulu raporu olan bakıma muhtaç engellilere veriliyor. tabi gelir durumu da uygun olması şartıyla.

evet eve gelip incelemede bulunuyor heyet. 2022 aylıgında da var sosyal inceleme mesela.

her 2 aylıkta da evde inceleme yapılıyor yani. ayrıca her 2 aylıkta da sistem üzerinden de inceleme yapılıyor tabi ki.

adil12 senin engelin nedir ablam ve agır özürlü ibaresi var mı raporunda?

% 45 işitme özürlü % 10 Hemolitin anemi toplam % 51 . yok abla ağır ozurlu değilim.

bu durumda evde bakım aylığı alamazsın ablacım...

Bakım aylığı engelli aylığı muhtaç aylığı hiçbirini istemiyorum.İŞE GİRMEYE ÇALIŞIYORUM.İŞKUR bile benden bıktı ama sırketler engelı eleman almıyorlar sıkayet edıyorum onlarda ıslem yapmıyorlar.hayat zor ya.

alo 144'ü ara ablacım. işsiz olduğunu ve aylıklardan yararlanamadığını da soyle. rehberlik iste ne yapacagın konusunda. dilerim ilgilenirler. aklıma sadece bu geliyor.

alo 144 sosyal yardım hattıdır. link verecektim ama link açılmadı.
şöyle de yapabilirsin ablası. 18 yaş üstü isen geliri düşük bir akraban varsa oraya taşın. 2022 aylığını alamama sebebin abinin geliri çünkü. 1300 lira alıyor. bu durumda hanede 3 kişi yaşadığınızdan kişi başına düşen aylık gelir 270,23 lirayı geçiyor.
ya da evinize 2 kişi daha alın. geliri olmayan 2 kişi ikametini size aldırırsa gelir durumu aşağıya düşer ama 2 kişi taşımak zor. en iyisi sen taşın. taşındığın yerde şuna dikkat et. kişi başına düşen aylık gelir 270,23 liranın altında olsun.
ya da abin taşınsın gitsin başka yere:) sana hayrı olmuyor yardım etmiyorsa ve onun yuzunden aylık alamıorsan bari o başka yere taşınsın ikametini taşısın.
bu seçenekleri değerlendir iş bulana kadar bari...

Hayattan taşınmaz ablacım :) Ev olayı oldumu kardeş kardeşi tanımıyor :)

o zaman uygun bir ev bul sen taşın:)

Üst Alt