Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum var. Engelli kartını alabilir miyim?

QuitsatzHADERAH

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar %51 raporum bulunmakta raporu alalı 2-2.5 ay oluyor sosyal il kurumuna daha gitmedim gitmeyi düşünüyorum kartı almak için
%38 işitme cihazından oranım var
%20 ameliyat olduğumdan dolayı bir oran var
%1 ise gözden var
sizce başbakanlık kartımı alabilirmiyim?

merhaba

ben gözlerimde oluşan engellerden dolayı %55 özürlü olarak çalışmak için rapor aldım ama bana bu raporla kimlik kartı alamazsın dediler.ne yapmam gerektiğini sorduğumda özürlü kimlik kartı için ayrıca tekrar rapor almam gerektiğini söylediler.
yanlışım varsa lütfen düzeltin ama ben % 40dan fazla özürlü raporu olan biriysem neden herşey için ayrıca rapor almam gerek ? bunun olayı nedir? saçma değilmi foruma baktım herşeyde kullanılabilen rapor dilekçe örneği var ama neden böyle bi uygulama var?
bana bi yol gösterirseniz memnun olurum raporu alalı 1 hafta oldu. hiç bir yere başvurmadım şuan özürlü kontenjanından değilde sağlam statüde çalıştığım bi işim var burda raporu kullansam (büyük bi şirket) olurmu?yoksa işten mi çıkarırlar? ayrıca bu vergi indirimi olayını alsam ne olur almasam emekliliğim ile ilgili bi zararı veya faydası olurmu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Değerli kardeşim...

Size kim böyle söylediyse yanlış bilgi vermiş...

%40 rapor alan birisi raporu süreli bile olsa ilgili yere başvurup kimlik kartını alabilir...

Yüreğiniz müsterih olsun....

arkadaşım 55 raporla engellilere tanınan her haktan yarlarlanırsın %40 ve üzeri yeterli madem raporu yeni almışsın işyerinden calıştıgına dairbelge ile defterdarlıga baş vurarak vergi indirimi alarak maaşına ufak bir katkı hemde erken emekli olursun müdürlerinle konuşup halede bilirsin işveren için bir sıkıntı olmaz hemde engelli kontenjanını doldurarak yararlıda olursun kararsenin ister erken emekli ister normal emekli olursun yararı olur zararı olmaz http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.ayrıca bu vergi indirimi olayında ankara oranı düşürüyormuş bu konu hakkında da bilgi verebilirmisiniz?

her olayda düşmez bazen yükselirde kısmet her giden düşüyordiye birşey yok

MERHABA
raporum ve 2 adet fotoğrafımla kimlik kartımı almam 15 dakika sürdü. bilmeyenlerin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin herşeyi kendiniz araltırın.
kolay gelsin. burdan bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

ankara merkezde 1 haftada sağlık kurulu raporu vercek yer varsa yazar mısınız ablam gaziye gitmiş bir ay sürer demişler

Üst Alt