Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporum var. Sıradan B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. yüzde 51 engelli raporum var .2014 yılında aldım. İşitme kaybı ve iç hastalıklardan aldım. Şimdi ben normal ehliyet alabilir miyim. Bunun için ne yapmalıyım. raporu sadece engelli kadrosunda işe girmek için ve ücretsiz akbil için aldım. İşitme cihazı kullanıyorum ve normal duyuyorum bu cihazla. Pek engelli gibi durmuyorum. Annem babam çok yaşlandı. Araç kullanmamı istiyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Senin ile ilgili bir şey yok aile hekimine gidiyorsun seni eğitim araştırma hastanesine sevk ediyor onlar test,röntgen vs yapılacaksa yapıp tertibat gerekiyorsa komisyona gerekmiyorsa sürücü olur raporu veriyor. Sen rapor ile birlikte kursa yazılıyorsun yani sen B Engelli yada B normal seçme hakkın yok. Sen hiç bir şey yapamıyorsun dediğim süreç devam ediyor.

Eğitim araştırma hastahanesinde tekrar sağlık kuruluna girmiyorum di mi? Yani raporum yeniden değerlendirme'ye alınmayacak di mi?

Engelli raporunla saglik ocağına gidiyorsun raporundaki rahatsizliklara gore ilgili polikliniğe sevk ediyor engelli raporu icin girdiğin heyet gibi poliklinikte muane oluyorsun yuzde 90 tahminim orasıda seni il sağlıka sevk ediyor il saglikta heyete giriyorsun karari il saglik veriyor engelli b olacak seninki normal olmaz cunku sistemde engelli raporun var engelli ehliyetin olacak eger onceden benim gibi normal ehliyetin var ise bunu engelli b ehlyetine çevirecekler ayni surec ha sifirdan girmek ha ehliyeti cevirmek komisyona gireceksin yani engelli raporun olduğu icin

Komisyona girersem oranım düşer mi ? Yani yeniden engelli raporu giibi olacak, oran hakkında değişiklik yapma hakları var mı. Ben hem işitme testi ve kansızlıktan puan aldım. yoksa sadece ehliyet için değerlendirme yapacaklar?

Öğrenmek istediğim sadece ehliyet için değerlendirme yapacaklar ise başvuru yapmak istiyorum. Doğru mu anladım Hkn38

@adil12,
Hocam sadece poliklinik muayenesi olacaksın. Test vs yapılacaksa yapacaklar eğer Tertibat vs gerektiğini DR düşünürse seni Komisyona Sevk ediyor. İl Sağlıkta komisyona giriyorsun.
Engelli raporu ile alakalı değil. Sana İl Sağlık sürücü olur raporu verirse tertibat gerekiyorsa o kodları belirliyor ve sana verilen evrağı sürücü kursuna götürüyorsun. İl Sağlık sürücü olamaz da diyebilir. Ana engelli raporu ile tamamen bağımsız.

Sağlık hocağı zaten Aİle hekimi di mi ? İlk önce aile hekimi gidicem.Hocam çok teşekkür ediyorum. O zaman araba kullanmayı öğrenmeye başlanmalıyım. Anam babam çok yaşlandı. Onları götürüp götürmem gerekir. Anam sövüp duruyor bana.

@adil12,

Bak seni baştan uyarıyım ÖTV indirimli araç almak istersen Engelli raporunda sadece otomatik vites tertibatlı araç kullanabilir gibi bir ifade istiyorlar. Bu ifade sende yazıyor mu bak yazmıyorsa baştan engelli raporu çıkartman gerekir. Hastaneler o ifadeyi yazmaktan imtina ediyor eğer senin ehliyet almanı engelleyebilecek olası bir madde varsa senin sürücü olur raporunu iptal edip komple ehliyet alma hakkına el koyabiliyorlar. Sen itiraz edersen seni 2 farklı şehire gönderiyorlar. Ankara için Kırıkkale ve Samsuna gideceksin ikisi de kabul edecek sadece 1 tanesi kabul ederse kaybedersin.

ÖTV indirimi alıyım derken komple ehliyetten de olabilirsin dikkat et bunu herkes söylemiyor.

Hocam ÖTV indirim almayacam. Babamın arabası var . Ben sadece ehliyet alacam. Sizce başvurmalımıyım ? Engelli raporumda sadece akbil ve işe girmek için ibaresi var. Ben sadece işe engelli kadrosunda girmek için aldım raporu. ücretsiz kart ta verdiler. sadece bunları kullanıyorum. Ötv indirim istemiyorum.

@adil12,

Babanızın arabası otomatik mi ?
Tertibata ihtiyaç var mı ?
Size otomatik araç kodu eklerlerse düz vites araç kullanamazsınız.

Senden Kör Nokta Sistem,Ek Aynalar,Gaz,Fren pedalı ayarlama,Direksiyonda topuz gibi ek değişiklikler isteyebilirler bunlar tertibat olarak geçer. Bu özellikleri istemeyede bilirler.

Hocam yanıtlar için çok teşekkürler. benim sadece işitme kaybım var bir de hemolotik hastalık onu da yendim.

Sürücü olabilir raporu olacak seninki ehliyet raporu yani bunun engelli raporu ile alakasi yok kodlu ehliyet oluyor engelli ehliyeti yani, ehliyet raporundan sonra sifir otv indirimli arac düşünürsen bu seferde sifirdan engelli raporu gibi tertibatli araba alabilir raporuna basvuracaksin orasi sadece hastanede bitiyor komisyona sevk yok, benim ehliyetimde tertibat yok sadece otomatik vites arac kullanabilir kodu var o yüzden tertibatsiz sadece otomatik vites kodu ile engelli aracı aldım kullanıyorum

Sürücü olabilir raporu olacak benim ki.

Son düzenleme:
Ehliyet için alacağın rapor ile senin şuan kullandığın engelli raporu farklı şeyler.Bu sebeple Engelli raporu için başvuru yapmazsan değişiklik olmayacak

Sen ehliyet için başvuru yapacaksın.Ehliyet için kurula ve komisyona gireceksin ve onların vereceği kodlara göre ehliyetin belli olacak.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için. Arizona,Hkn38,Polmiks. Allah nasip ederse başlıyacağım bu yola. İstanbul trafiğinde araba kullanmak zor ama.Bismillah.

@adil12,

Kardeş sile hekimine git ehliyet icin saglık raporu alacağım de.elkerine ve göz muayenesi yapar büyük ihtimalle engelli raporundan bahsetme bile gerek yok.rqporunu görürse zaten sorar dormazsa sen söyleme derim. Sürücü belgesi icin yetkili kişi sile hekimine verdi gi saglık raporu ile sürücü kursuna müracaat edersin.kulagın vihszla normal duyuyorsa cihax kullanıyorum bile deme.geeeksşz yere kılı kırk yarar sonra aile hekimi. Normal hit hocam ehliyet icin saglık raporu nalacagım de.işk yapacağı şey renkli harfleri okutmak.ellerine bakar otur kalk der tamam.

Aile hekimi beni sağlık ocağına ya da eğitim araştırma hastahanesine yolluyacak. engelli raporumu söylemek zorundayım.

Üst Alt